Predsjednici mjesnih i temeljnih ogranaka usprotivili se nestatutarnoj odluci raspuštanja HDZ-a Grada Gospića

Nakon naprasnog i neočekivanog raspuštanja GO HDZ –a Gospić nije se trebalo dugo čekati na reakciju. Darko Milinović za portal direktno.hr je izjavio kako je ovo neviđena represija predsjednika Županijskog povjerenstva Darka Nekića. “Kako rastumačiti nego tako da se Gradski odbor raspušta samo tri dana prije roka za kandidaturu za novog predsjednika HDZ – a Grada Gospića. Očito je da se Nekić poslužio jedinim i mogućim načinom kako bi spriječio izbore u HDZ- u Gospića 8. travnja što je trebao biti praznik demokracije u našoj stranci.”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Milinoviću potvrdio da nije istina da je naložio raspuštanje GO. Laže li Darko Nekić?

Nastavak ispod oglasa

Zamolili smo Milinovića za komentar u kojem nam je potvrdio da je predsjednika stranke i glavnog tajnika pitao uz konstataciju da se Darko Nekić poziva na njih dva da su naložili raspuštanje GO HDZ – a Gospić. Milinović je napomenuo da je to pitao na sjednici Predsjedništva i da su mu predsjednik i glavni tajnik rekli da oni ne stoje iza toga.

“Nekić nasiljem nad demokracijom spriječio izbore po modelu jedan član, jedan glas”

Petar Radošević, bivši v.d. predsjednika GO HDZ-a Gospić komentirao je za portal Lika online kako je ovo nasilje nad demokracijom. “Mogu slobodno reći, ovo je nasilje nad demokracijom i omalovažavanja 500-ak ljudi koji su mi dali potporu. Žao mi je, ali moram to reći da je gruba neistina i laž da nisam surađivao sa predsjednikom Povjerenstva Nekićem. Očito su se bojali izbornog poraza” istaknuo je Radošević.

Predsjednici temeljnih ogranaka: “Ponižavate nas ovom odlukom”

Danas su ponovno sastali svi predsjednici TO i MO HDZ-a Grada Gospića i izrazili svoj nedvosmisleni stav. Ponovno su dali potporu Petru Radoševiću, iskazali nezadovoljstvo te napomenuli da je raspuštanje Gradskog odbora omalovažavanje i njih samih.  Da zaključimo, teško je zaista shvatiti zašto je izborni proces prekinut samo tri dana prije zadnjeg roka za kandidaturu, dakle u pola izbornog procesa, budući da je i Središnjica stranke donijela takvu odluku o čemu postoji dokumentacija. Umjesto izbora sa jednim ili više kandidata, dogodilo se administrativno nasilje nad demokracijom.

V.I./L.O.

>>>Potpisi peticije<<<