Predsjednik HSP –a Karlo Starčević ’91: „Za München bojnu – spremni“

Neviđeno licemjerstvo bilo je na djelu za vrijeme posjeta ministra Božinovića Gospiću kada je Karlo Starčević, kako bi rekao bivši premijer Milanović, oko njega skakutao kao vjeverica.

Da podsjetimo – K. Starčević je nedavno osudio Hrvatsku policiju za milicijsko postupanje te postavio pitanje Plenkoviću i Božinoviću gdje su bili  ’91. Karlo Starčević na taj način vrijeđa Hrvatsku policiju koja je stvarala hrvatsku domovinu protiv volje milicije koju spominje K. Starčević.

Uvodi li se ordren za nemjerljiv doprinos kako nestati iz Hrvatske ‘ 91. Hoće li šef HSP-a biti prvi na spisku?

Neviđeno omalovažavanje hrvatske policije kako bi bilo još, možemo slobodno reći, ljigavije on proziva Plenkovića i Božinovića zašto nisu došli u Vukovar, Srđ ili Škabrlje  ’91.

Znamo da je kako mnogi govore, Karlo Starčević stvarao Hrvatsku bježeći u München gdje je „nadljudskim“ naporima susprezao svoju želju za povratkom u Hrvatsku.

Ta „nadljudska želja“ za povratkom u Hrvatsku ipak nije prevladala pa je ostao u München bojnoj. Saznajemo da očekuje da mu sadašnji ministar obrane, heroj Domovinskog rata general Krstičević valjda prvom prilikom uruči priznanje za nemjerljiv doprinos i pokazatelj kako se bježalo iz Hrvatske.

Kada je u pitanju ministar Božinović on je bio u Ministarstvu obrane za razliku od Karla Starčevića. Neki spominju da je Karlo Starčević zbog svojih  uvjerenja s razlogom otišao iz Hrvatske jer njegova su uvjerenja, kažu upućeni, takva da ga priječe da stavi hrvatsku pušku o hrvatsko rame.

Čim je završio rat njegova uvjerenja ga nisu spriječila da dobije gradski kredit po povoljnim uvjetima i uz ostala sredstva krene u poduzetničke vode.

Moralno bi bilo da se predsjednik HSP-a Karlo Starčević ne pojavljuje na godišnjicama iz Domovinskog rata

Najkorektnije bi bilo da kada su u pitanju proslave vezane za Domovinski rat da se sakrije u mišju rupu jer je vidljivo da se nelagodno osjeća među herojima koji su stvarali Hrvatsku domovinu. A njima, kada vide pripadnike Munchen bojne, prorade emocije koje moraju suspregnuti jer znamo kakvo je njihovo mišljenje o takvim ljudima.

Spreman je Karlo Starčević čak i blatiti i prijetiti na razno razne načine i djeci poginulih branitelja, ali o tome nekom sljedećom prilikom. Od upućenih izvora doznajemo da je takav jedan neugodan razgovor imao proteklih dana na proslavi obljetnice 9. gardijske brigade gdje je neke ljude molio za oprost. To sve, pa ako je i od Karla Starčevića, previše je.

V.I./L.O.