Najavljena kao topla , pitka i zabavna predstava teatra „Rugantino“ Zagreb komedija pod nazivom „Sirena i Viktorija“  preporuča se za ljubitelje kazališta svih uzrasta. Ovo djelo Aleksandra Galina, jednog od vodećih ruskih dramatičara, scenarista, kazališnih i filmskih redatelja, u kojoj se taj suvremeni ruski autor bavi neizvjesnim sudbinama troje ljudi u vrijeme posttranzicije.

Predstavu ćemo moći vidjeti u  dvorani POU  “Dr. Ante Starčević” Gospić u srijedu, 20. studenog 2019. s početkom u 20 sati. Cijena ulaznica je 40 kn, dok je za učenike, studente i umirovljenike 25 kn.

Ova atraktivna predstava počinje kao klasična komedija zabune, temeljena na nesporazumima, a zatim prerasta u komičnu melodramu u kojoj u potpunosti dolazi do izražaja autorov duhovit i vješto napisan tekst. On je na trenutke čak i opor i brutalno realan, a na trenutke poetičan i misaon, posebice u scenama u kojima Konstatin govori o ljepoti i vječnosti zvijezda, čime nas autor Galin zapravo upućuje da problematičnu, materijalističku zbilju sagledamo iz druge perspektive gdje možemo uočiti i ono nevidljivo. 

L.O.