Tamo gdje tuga spava
Tamo gdje tuga spava

GOSPIĆ – Pučko otvoreno učilište sinoć je ugostilo SAKSIB kazalište „Talija“ iz Županje. Izvedbom predstave „Tamo gdje tuga spava“, malo koga su ostavili ravnodušnim. Ova istinita priča, autora ali i glumca Branka Puheka, poslala je snažnu poruku o ljubavi, zavisti, ljubomori ali i kako neke priče na posljetku ipak nemaju sretan kraj.
Uvjerljiva gluma, izuzetna napetost i dramatičnost, uvukla je gledatelja u ovu tužnu priču, a svakom scenom ili činom, pomalo stvarala osjećaj nelagode i gorčine koju ta priča nosi. Djevojka iz bogate slavonske obitelji nesretno zaljubljena u siromašnog momka, dovoljan je čin za raspad obitelji, prijateljstva ali i do uništenja samog sebe. Preveliki ponos, bogatstvo i ugled, nikako nisu smjeli biti poljuljani jednom „običnom“ mladenačkom vezom ali kako to obično biva, ljubav ako negdje završi, pronađe svoj put, makar i u nekom drugom vremenu i svijetu.
Glumci su predstavu izveli na slavonskom dijalektu, a kostimografija i scenografija također je odgovarala vremenu u kojem je bila smještena, 20-te godine prošlog stoljeća. Za glazbu u predstavi zaslužan je tamburaški sastav „Slavonski suton“ iz Županje.
Inače, predstava je bila u završnici 53.Festivala hrvatskih kazališnih amatera, te se svrstala u red najboljih hrvatskih amaterskih ostvarenja u ovoj godini. Zasluženo, sinoć su to svojom izvedbom i dokazali.

I.R.