Predstavila se kao djelatnica katastra i 99-godišnjaku ukrala nekoliko tisuća kuna

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (od 7. do 10. lipnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U subotu oko 12.30 sati u Smiljanu, nepoznata ženska osoba je od 99-godišnjaka otuđila novac.

Nastavak ispod oglasa

Kazneno djelo počinila je tako da mu se predstavila kao djelatnica katastra, te da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili tisuću kuna da se zemlja pravilno uknjiži.

Potom ga je zatražila i na uvid odrezak od mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga, ona je uzela novčanik u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna i pobjegla automobilom.

Iz policije pozivaju građane na oprez pri puštanju nepoznatih osoba u kuće, te da budu sumnjičavi i provjere tko im je ispred vrata.

Ne nasjedajte na trikove jer lako možete postati žrtvom kaznenog djela, a u slučaju upornosti da netko uđe u stan odmah pozovite 192.

Noću 8./9. lipnja u mjestu Čovići, Grad Otočac, nepoznati počinitelj povalio je u gospodarski objekt u vlasništvu 68-godišnjakinje, iz kojeg nije ništa otuđio.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Jedan prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 23-godišnjeg hrvatskog državljana (1.68 g/kg). On je isključen iz prometa, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS