Predstavljena turistička mobilna aplikacija Explore Lika

U Gospiću je sinoć održano predstavljanje turističke mobilne aplikacije Explore Lika.

Explore Lika obuhvaća područje povijesno-geografske regije Like i korisniku predstavlja kulturne i prirodne znamenitosti, ugostiteljske i smještajne objekte i lokalne proizvođače a sve u svrhu promocije i doprinosa gospodarskom razvoju Like. Aplikaciju je u suradnji s udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast izradila virovitička tvrtka Plava tvornica d.o.o. koja je već nekoliko godina rangirana među 500 najboljih svjetskih digitalnih tvrtki. Upravo je direktor Plave tvornice Matej Sudar predstavio funkcionalnosti i razvoj aplikacije a više o ideji iza izrade ovakvog digitalnog rješenja rekle su koordinatorica RAISE Youth projekta Mary Ann Rukavina Cipetić iz udruge GTF – Inicijativa za održivi rast i stručnjakinja za ruralni turizam Dijana Katica.

Nastavak ispod oglasa

Na predstavljanju je bila i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića, partnera na RAISE Youth projektu, Kristina Prša, koja je istaknula turističke potencijale Gospića i okolice zahvaljujući bogatoj tradiciji i prirodnim ljepotama i dala podršku ovakvim inicijativama.

Explore Lika izrađena je u sklopu projekta RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih koji je sufinanciran kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za mlade koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

L. O. /ry