Predstavnice udruge žena „Pavenka“ na prijemu kod načelnika Fumića

Nastavak ispod oglasa

Brinje – Zbog iznimnog uspjeha na nedavno održanom sajmu 10. „Eko etno Gacka“ u Otočcu, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić u utorak je upriličio prijem za predsjednicu Udruge žena „Pavenka“ Josipu Pavlak i članicu Udruge Ružicu Perković. Tom prigodom čestitao je na izvrsnom uspjehu.

Udruga žena „Pavenka“ je osnovana prije pet godina, ali posljednjih godina nije bila naročito aktivna. Nedavno je  pokrenuta inicijativa za ponovnim aktiviranjem članstva i rada Udruge što je rezultiralo i izlaganjem na sajmu u Otočcu.

Udruga „Pavenka“ je na ovogodišnjem 10. Eko-etno Gacka u Otočcu sudjelovala po prvi put te je osvojila srca publike i dobila priznanje za najljepši i najuređeniji štand na sajmu.

Zasluga je to prvenstveno Ružice Perković koja je na sajmu izlagala svoje rukotvorine pod okriljem Udruge „Pavenka“ čija je članica od njenog osnutka 2008. godine. Ružica Perković je prvi puta široj javnosti predstavila svoje radove te naišla na oduševljenje svih onih koji su imali prigodu vidjeti izložene radove. Razlog je to velikoj sreći i ponosu, ali i dodatna motivacija i poticaj za daljnji kreativni rad.

Na sastanku je dogovoreno kako će Udruga žena „Pavenka“ u suradnji sa Općinom Brinje organizirati prvu samostalnu izložbu radova Ružice Perković kako bi njene radove mogli vidjeti svi zainteresirani stanovnici brinjske općine i šire javnosti. Izložba će biti upriličena u prigodi obilježavanja Dana Općine Brinje i blagdana Velike Gospe.

 

Ana Šebalj/D.P.