Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predstavnici Domovinskog pokreta zapalili su svijeće na spomeniku stradalim braniteljima u Gospiću.

Zastupnici hrvatskog Sabora dr. Milan Vrkljan, Davor Dretar, Stjepo Bartulica te general Ante Prkačin odali su počast hrvatskom ratniku, branitelju. Uz njih bili su i predsjednici i predstavnici Domovinskog Pokreta Otočca i Gospića. 

-U punoj svjesnosti današnjeg trenutka i razumijevanju da bitke nisu gotove već su samo promijenile  oblik i metode, ali cilj ostaje isti:  mir i blagostanje hrvatskog čovjeka koji su blagoslovljeni sa Papinske stolice zarekavši našeg ratnika da uvijek brani, a nikad ne napada. Hrvatski čovjek je branitelj nikad osvajač, tlačitelj i mučitelj. Onaj koji će stijeg predaka u zavjet dati svojoj djeci i djeci njihove djece uz vjernu u Boga i odanost svom narodu poštujući svakog čovjeka dobra srca, čistog razuma i mirne duše. Tu misao okupljeni pred hrvatskim križem sjedinjeni danas sa cijelim hrvatskim narodom diljem Lijepe naše ponijet će u hrvatski Sabor i na njoj dalje graditi i stvarati bolju današnjicu jer i sutrašnjica time biva bolja, poručuju iz Domovinskog pokreta.

L.O.