-
-

RIJEKA – Župan ličko-senjski Milan Kolić i zamjenica župana  Ivana Tomaš na poziv pučke pravobraniteljice Lore Vidović nazočili su  jučer na otvorenju Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Rijeci, priopćeno je iz Kabineta župana.
Tom prigodom župan Kolić pozdravio je otvorenje Područnog ureda te u svom govoru, između ostalog istakao važnost otvorenja spomenutog ureda koji će uvelike građanima iz ovog dijela Hrvatske pomoći pri ostvarivanju ljudskih prava.
Otvorenju Područnog ureda nazočili su i saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi.
Kroz djelovanje Područnog ureda pučka pravobraniteljica želi ostvariti i suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u lokalnoj zajednici – županijama, gradovima, ustanovama i institucijama, nevladinim udrugama, akademskom zajednicom i drugima, kako bi doprinijeli osvješćivanju javnosti o temama iz područja ljudskih prava i na taj način dodatno pridonijeli njihovoj zaštiti. Ured se ujedno želi približiti građanima jer su očekivanja građana od institucije pučkog pravobranitelja, koja ima široke ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelovanja Nacionalnog preventivnog mehanizma, sve veća.
Rad i uloga Ureda pučkog pravobranitelja jučer su u Rijeci predstavljeni širokom krugu zainteresiranih dionika.

L.O./Ličko-senjska županija