Predstavnici nacionalnih ribolovnih saveza u Lici

   GOSPIĆ – Sportsko ribolovni savez Ličko senjske županije bio je protekli vikend domaćin predstavnicima nacionalnih ribolovnih saveza sliva Dunav-Jadran i sastanka koji je organizirao Hrvatski ribolovni savez. Tijekom boravka u Gospiću i Ličko senjskoj županiji prvog dana 15.11., pod predsjedavanjem Đorđa Klepića održan je radni sastanak na kojemu, je uz ostalo, zaključeno da će 2014. godine domaćin „plova“ biti Bosna i Hercegovina, „carpa“ Makedonija a „fly fishinga“ Crna Gora. Kalendar će se  naknadno utvrditi nakon što svjetska ribolovna federacija do kraja ove godine  utvrdi svoj. Također će HŠRS će od svjetske federacije tražiti donošenje odluke o izdavanju dokumenta za trenere, kapetane i suce kako bi dobili me međunarodne licence.

 Drugi dan boravaka bio je rezerviran za izlet u Nacionalni parko „Plitvička jezera“ te posjetu memorijalnom centru Nikola Tesla, a treći za analizu boravka, zaključke i press konferenciju

Nastavak ispod oglasa

Goste su pozdravili i zaželjeli im ugodan boravak u Lici predsjednik HŠRS, Vladimir Sever te SRS LSŽ, Željko Mataija, predsjednik gradskog Vijeća, Petar Radošević i izaslanica župana, Valentina Bublić.

Idući sastanak asocijacije Dunav-Jadran održat će se u svibnju 2014. godine u Sarajevu.

L.O.