Predstavnici novoosnovane Udruge Lipice kod načelnika Fumića

Ovih dana na području Općine Brinje zaživjela je nova udruga građana pod nazivom Lipice čiji su predstavnici danas posjetili načelnika Brinja Zlatka Fumića.

Na radnom sastanku su načelniku Fumiću ukratko predstavili svoju udrugu koju su kako kažu osnovali prvenstveno s ciljem razvoja ruralnog područja, ostvarenja održivog razvoja Lipica i okolnih naselja i čitave općine Brinje, poboljšanja kvalitete života u ruralnim područjima, zaštite okoliša i razvoja ruralnog turizma.

Nastavak ispod oglasa

Članovi udruge Lipice, na čelu s predsjednikom Hrvojem Bićanićem te potpredsjednikom Damirom Brbotom, danas su ukratko načelniku Fumiću iznijeli različite ideje za čiju realizaciju će im trebati potpora lokalne samouprave jer žele rad njihove udruge bazirati na što učinkovitijem korištenju sredstava Europske unije kroz prijavu na natječaje namijenjene upravo udrugama građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u ruralnom području, a isto tako smatraju da će kroz različite građanske inicijative, akcije i volonterski rad moći pridonijeti razvoju svoga kraja.

Načelnik Zlatko Fumić je pozdravio osnivanje nove udruge na području Brinja koja za cilj ima poboljšanje kvalitete života i razvoj ruralnih područja.  Posebno ga raduje što se radi o inicijativi mahom mladih ljudi koji žive na području Općine Brinje i žele svojim volonterskim radom pridonijeti boljitku zajednice u kojoj žive i raditi na napretku i razvoju ruralnih područja.

A.M.