GOSPIĆ- Caffe-bar „In“ ponovno nas je ovoga vikenda počastio glazbom koju, na žalost, sve manje (ili gotovo nikako) me možete čuti na CMC-u, a da o ostalim  komercijalnim TV-kućama niti ne govorimo. Nastupila su tri benda različitih stilova pa  je publika doma otišla uvjerena kako u državi nije sve zamrlo. Barem ne u glazbenom smislu.

Drugi nastup gospićkih punkera „Škart brigada“ nije donio puno toga novoga, osim što su sada kvartet, a Mile (bass i gitara) sada  se prihvatio bubnjeva. Bio je ovo prvi nastup  ove postave koja je odsvirala pregršt  klasika domaćeg i stranog punka. Zatim su nastupili alternativci iz Zagreba, duo „Brigh On Red“. Uz malu pomoć elektronike izvodili su autorizirane uspješnice koje stilom podsjećaju na svježiju varijantu „Depeche Mode“. Zvijezde večeri svakako su bile djevojke iz „Seven Moudly Figs“.

Ovaj zagrebački trio (u početku kvartet) postoji tek treću godinu, a iza sebe ima nosač zvuka, video-spotove, mnoštvo uspješnih nastupa i međunarodne turneje. Alternativke koje ne robuju klišejima predstavile su se sa svojim najboljim skladbama, pri čemu  „That Little Pain“ i „The Dark Sun“ nikoga nisu ostavile ravnodušnima. Njihovo geslo najbolje dočarava glazbenu koncepciju i životnu filozofiju  jer kažu „možemo dušu prodati Vragu (ako je rock Vrag), ali ne i cajkama“. Možda im pomalo nedostaje takta, ali ne u sviranju nego u kontaktu s publikom, ali i to je svakako dio njihova imagea za vrijeme nastupa u manjim sredinama. Ipak, tri benda bila su  tri dovoljno jaka razloga zbog kojih je ovoga vikenda vrijedilo izaći van, ostaviti daljinske upravljače TV-a i biti „in“.

M. S.