Na blagdan Dana državnosti Republike Hrvatske zauvijek nas je napustio jedan od Gospićana koji je najbolje godine svojega života utkao upravo u temelje hrvatske države. 

Umro je Miroslav Petry, jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice koja je na ovim prostorima zaživjela prije 30 godina, prvi lički zastupnik u Hrvatskome saboru, čovjek koji je istinski i predano radio za svoj Gospić, Ličko-senjsku  županiju i Hrvatsku. U vrijeme kada je bio pod stalnom paskom tadašnje „milicije“ Miro se nije dao omesti, marljivo je radio i širio nauk HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U vrijeme kada je ušao u Hrvatski sabor u Domovini je bjesnio rat i nastojanja veliko-srpske klike da ostvare bolesni san o Velikoj Srbiji. Iako je imao mogućnosti tada da sa dvoje male djece i suprugom preseli u Zagreb, Miro nikada nije napuštao svoj grad, svoje susjede i prijatelje. Ostao je u Gospiću nastojeći da se život normalizira, organizirao i pomagao u svemu što je značilo boljitak za ovaj dio Hrvatske.

Sve ovo narušilo mu je zdravlje, ali se kao istinski borac i zaljubljenik u HDZ nakon nekoliko godina odsustva opet politički aktivirao. Kao veteran koji je svojim životnim iskustvom animirao mlađe naraštaje i opet dokazao da se čovjek u političkoj borbi nikada ne smije umoriti niti klonuti duhom.

U ime portala Lika online obitelji Petry upućujemo iskrenu sućut, kao i HDZ-u koji je odlaskom Mire Petrya izgubio jednog od svojih časnih i istinskih poklonika i članova.

Redakcija Lika online