Pressica GO SDP-a Grada Gospića

GOSPIĆ – ˝ PREMA ISTINI I NAPRETKU GOSPIĆA U 2013. GODINI, A UNATOČ NARUČENOJ ANKETI, PODRŠKA MILINOVIĆU JE PODRŠKA IVI SANADERU, KRAĐI I KORUPCIJI. ”

    Pod ovim je naslovom održana konferencija za novinare GO SDP-a Grada Gospića na kojoj su govorili predsjednik Darko Banić i tajnik Nikola Maras. Predsjednik Banić je anketu  o popularnosti  i rejtingu političkih stranaka i njihovih čelnika nazvao namještenom i naručenom, a sve s ciljem da bi se  nastavio stvarati kult ličnosti poput tretmana prema dr.  Ivi Sanaderu, današnjem uzniku.

Nastavak ispod oglasa

-Dr. Milinović je bio Sanaderov bliski suradnik i od njega tražimo barem političku odgovornost, rekao je D. Banić. Gdje je nestala Vila Velebita, Jadranka Kosor? O dosljednosti Milinovića govori podatak da je Milinović u kampanji za predsjednika stranke optuživao Karamarka  da je u nekoliko navrata izdao temeljne postulate HDZ-a. Svi znamo da je HDZ  kao stranka na optuženičkoj klupi. Mi ne želimo politikantstvo već samo čiste račune i napredak za ovaj grad i županiju. Zato pozivamo građane da 19. svibnja razmisle kome dati svoje povjerenje, rekao je između ostaloga Banić. Oštriji je bio Nikola Maras prozvavši političke strukture HDZ-a kako su godinama  pokazivali premalo senzibiliteta za probleme ove sredine.

-Plašili su građane da će dolaskom koalicije na vlast  krenuti lavine otkaza, ali nitko u Gradu Gospiću nije dobio otkaz. SDP je zaslužan što će se za završetak kanalizacije u Gradu Gospiću investirati oko 6.5 milijuna kn. Imamo spremne brojne projekte, ali će se o tome čuti kada dođe vrijeme. Ovdje postoje potencijali za razvoj, ali politikantstvo i nerad stvaraju klimu nepovjerenja pa nas zaobilaze investitori. Potencijala ima i u turizmu. Zato  se traži veći angažman turističkih ureda jer ondje rade i neki ljudi koji znaju što treba, ali im se ne da prava prilika. Od Nikole Tesle se može stvoriti veći i jači „brand“. Zašto u Gospiću ne postoji njegov spomenik? Zašto Memorijalni centar u Smiljanu nema više posjetitelja? SDP je predlagao puno sadržaja i dobrih koraka, ali je malo toga prihvaćeno, osim npr. štednje prilikom ukrašavanja Gospića za blagdane.Tražimo otvaranje poduzetničkog centra u Gospiću jer samo na taj način možemo biti spremni za ulazak u EU i iskorištavanje brojnih fondova koji nam se nude, ali nema stručnog kadra koji bi radio projekte. Znamo da je Dr. Milinović je naručio anketu. Zanima nas tko je i koliko  platio tu anketu?, rekao je Maras koji je tijekom svojeg izlaganja opetovano prozivao Grad Gospić, gradonačelnika Kolića i neke njegove službe zbog, kako je rekao, nezainteresiranosti za rad, nesposobnosti i podložnosti politikantstvu. Na upit novinara čime dokazuju lažiranost ankete o popularnosti i rejtingu ličkih političkih stranaka i čelnih ljudi, SDP-ovci nisu znali dogovoriti, već su samo kazali kako imaju pravo sumnjati u namještenost tih rezultata.

  Bilo je i novinarskih primjedbi kako to da se SDP zalaže u depolitiziranje rada ustanova i javnih poduzeća, dok su istodobno obojice lidera gospićkog SDP-a u Upravnim vijećima Veleučilišta N. Tesla, odnosno NP Plitvička jezera. Odgovorio D. Banić rekavši kako se SDP ne miješa u rad tih ustanova, nego samo želi pomoći vladavinu zakona i strateške interese tih ustanova.

M. S.