Pressica nezavisne liste Karla Starčevića

GOSPIĆ – Povodom jučer održane konferencije za novinare Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas se javnosti obratio nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Gospića Karlo Starčević i predsjednik GO HSP-a Milan Mataija.

Starčević je ustvrdio kako je predizborna kampanja u znaku prijetnji građanima koji misle dati glas njegovoj listi.
-Naš program stvara uvjete za grad bez straha, grad ljubavi, grad prosperiteta. Da bi to ostvarili pozivamo građane da na izborima nama dadu povjerenje. Mi vas nećemo lagati. Mi ne želimo biti lažnjaci. Nismo vodili negativnu kampanju. Iako smo gradska lista različitih svjetonazora, cilj nam je opće dobro . Nismo polemizirali tko je što bio i tko je gdje bio, a mogli smo. Monstruozna kampanja naših političkih suparnika i njihovih mentora pokušala nas je poniziti kao ljude. Mi im opraštamo, ali im građani neće oprostiti prijetnje i ucjene. Vršena je privatizacija Domovinskog rata i žrtava. Zato je naš član Vladimir Jurčić dao ostavku na mjesto predsjednika UHDDR-a Grada Gospića. HDZ je u kampanji spominjao tri stranke koje u gradu ne postoje, a HSS ima tri člana. Njihov program je neutemeljen i neostvariv, istakao je Starčević rekavši kako Gospodarska zona u Smiljanskom polju ima samo tri tvornice, a pogon Kalcita nije ostvario očekivana zapošljavanja. Na upit novinara o optužbama Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata o sudjelovanju Domovinskom ratu Starčević je odgovorio da bi se volio javno suočiti s onima koji to tvrde. Predsjednik HSP-a Milan Mataija rekao da su kandidati na listi Karla Starčevića tijekom rata ostvarili 9989 dana boravka u različitim postrojbama, odnosno nešto manje od tisuću dana, koliko Mataija tvrdi da imaju kandidati na koalicijskoj listi HDZ-a.

Nastavak ispod oglasa

U drugom dijelu konferencija kandidat za župana i nositelj županijske liste iz redova HSLS-a Ante Franić. Svoju kampanju Franić smatra pozitivnom i bez isticanja nekih pojedinosti.
– Zato ću ponosno istaknuti da sam bio dragovoljac Domovinskog rata 1991. godine i sudionik časnog čina stvaranja hrvatske države. Razočaran sam podrškom koju su udruge proistekle iz Domovinskog rata pružile HDZ-ovoj koaliciji.Ti ljudi koji su im dali podršku interesno su vezani uz HDZ, istaknuo je Franić izražavajući nezadovoljstvo što se stavljanje na jednu stranu udruga proisteklih iz Domovinskog rata smatrajući ih udrugama koje u svojem statutu nemaju navedeno političko djelovanje.

M. S.