GOSPIĆ – Nesvakidašnja press konferencija GO SDP-a Gospić održana je danas na temu „Stop političkom šikaniranju u Gospiću“. Održana je u pomalo šarolikom političkom sastavu jer je osim predsjednika GO SDP-a Nikole Marasa i njegovog političkog kolege Krešimira Benkovića, na pressici govorio i njegov otac prof. Andrija Benković, nekadašnji vijećnik s liste Karla Starčevića. Iako bombastično najavljivana kao primjer političkog šikaniranja, nakon početnih riječi pressica se većim dijelom sadržaja prometnula u privatni obračun između dvojice Benkovića s direktoricom Turističke zajednice Grada Gospića Majom Strilić. Pritužbe je započeo Nikola Maras rekavši kako „postoje mnoge primjedbe na račun direktorice Maje Strilić jer nema položen stručni ispit i ne radi u skladu sa zakonom“.
-Mi smo na to ukazivali, ali bez rezultata. Uslijedio je nezakoniti otkaz Krešimiru Benkoviću i sve je završilo na sudu. Krešo je sud dobio, ali Grad Gospić i TZ Grada Gospića do danas nisu Kreši platili odštetu. Sve ovo ima političku pozadinu i teškoće obitelji jer smo nedavno doznali da 6-godišnje dijete Krešimira Benkovića ima dijabetes tipa 1, iako se to ne može izravno s ovim slučajem, rekao je Maras dodavši kako se na ovaj način lokalna politika poigrava s ljudskim životima. Ovome se s osudama priključio i tajnik GO SDP-a Darko Banić. O nesuglasju s direktoricom TZ Grada Gospića govorio je Krešimit Benković koji je ustvrdio kako su povremena šikaniranja njega kao čovjeka i djelatnika prevršila svaku mjeru.
-Direktorica Maja Strilić mi je između ostaloga odredila radno vrijeme od 15-19 h, u vrijeme kada mi radi i supruga pa nemam koje ostaviti dijete na čuvanje. I to u vrijeme kada treba dobivati inzulin. To direktoricu Strilić nije briga. Stalno sam morao raditi poslije podne, a prije toga niko nije tako radio. Obavijestili smo i Grad Gospić, resorna ministarstva, ali se ništa nije učinilo. I sada radim poslijepodne, a kako će se moje dijete nositi s bolešću to nikoga nije briga. Šikaniranja su nastavljena i traju 2.5 godine. TZ mi je dužna godinu dana plaća, bez kamata, a isplaćeno mi je sedam plaća, dakle nije pokrivena ni glavnica, rekao je K. Benković. Ponovno je govorio Darko Banić pitajući se tko je odgovoran za samovolju i propuste direktorice Strilić. Podršku sinu i GO SDP-a dao je vijećnik u mirovanju prof. Andrija Benković.
-Pridružujem se akciji SDP-a zbog ostvarivanja prava mojega sina i svih drugih građana koji su na bilo koji način oštećeni zbog političkih svjetonazora. Postavljam pitanje kako se to provodi sudska presuda? Ovdje se inače radi o vrlo nehumanom postupku gđe. Maje Strilić koja se u ime nekih službenih postavki igra sa zdravljem i životom moje unuke. Moje je mišljenje da je moja unuka oboljela od dijabetesa zbog strane situacije u obitelji unatrag 2.5 godine. Moj je sin vraćen na posao, ali je šikaniranje nastavljeno na njegovu štetu, uz njezino ishitreno reagiranje, ogorčeno je isticao prof. Benković. Sam Krešo Benković je kazao da su problemi krenuli čim je zaposlen u TZ Grada Gospića jer je „direktorica Strilić uprla u mene prstom“. Predsjednik GO SDP-a Nikola Maras ponovio je kako je Gospić „umrežen“ nepotizmom pa su šikaniranja uobičajena pojava.
Za razliku od sličnih konferencija, GO SDP-a danas je u svoje prostorije okupio i novinare iz nekih medija sa nacionalnim predznakom.

Na novinarski upit o tome kako su neki portali pisali da je Darko Milinović bio “veza” Benkovićima prilikom zaposlenja, Krešimir Benković je to odbacio. Priznao je kako je u vrijeme svog zaposlenja bio član HDZ-a, ali je naveo i to kako je primljen isključivo kao stručnjak jer govori dva strana jezika, a da s Milinovićem u životu nije riječ progovorio. Na kraju pressice  Andrija Benković  je kazao da je bilo i vrijeme da nakon što su  dvije godine čekali posao netko im ga i pronađe.

H. J.