Pressica za kandidaturu Milanovića, ali bez Milanovića!

0

U gospićkom sjedištu SDP-a održana je danas promidžbena konferencija  SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovća. Održana je, ali Milanović opet nije stigao u Gospić. Koordinaator izborne promidžbe za Ličko-senjsku županiju Tomislav Zrinskina na početku pressice izrekao je sudbonosne riječi.

-Hrvatska je na prekretnici  – važno je izaći na izbore 22. prosinca jer samo tako možemo osigurati normalnu, pristojnu i europsku Hrvatsku koju predstavlja Milanović ili Desno i Desnije. HDZ se,  po starom dobrom običaju,  ponovno opredijelio za strategiju laži, podvala i obmana, izlizanih fraza, a sve sa ciljem stvaranja slike o Zoranu Milanoviću kao “najgorem premijeru” RH. O tvrdnji aktualne, još 20 dana predsjednice, da je “podigla rejting Hrvatske u međunarodnoj zajednici” dovoljno govori podatak da je 2018. godine Hrvatska putovnica najslabija putovnica u EU obzirom na broj država u koje njezini držatelji mogu putovati bez vize, rekao je Zrinski koji smatra neodrživim odnosima  predsjednice sa Zdravkom Mamićem, Milanom Bandićem i ostalom “kremom” ovog društva.

Oglas

Zrinski je govorio i o drugom kandidatu Miroslavu Škori, koji je, kako tvrdi, oko sebe skupio sumnjive tipove poput Velimira Bujanca.

-Čovjek kojemu bi domet bio, bez stranačke iskaznice HDZ-a, pjevanje na lokalnim feštama sada se predstavlja kao “neovisni” kandidat i “najveći Hrvat”. Hrvat koji je 91. pjevao po Americi. Za mene osobno, kao dragovoljca domovinskog rata, to je uvreda za zdravi razum. Ili,možda , članska iskaznica HDZ-a radi čuda, čak i protiv zdravog razuma?  Podsjetit ćemo na citat aktualne predsjednice iz 2015: „Kada sam preuzela funkciju, RH je bila na koljenima, a ljudi puni pesimizma“ narugao se Zrinski i demantirao tu izjavu jer  je godine BDP je za vrijeme Milanovćeve Vlade narastao 2,5 posto, porasla je potrošnja  za 4 posto, dok se vanjski dug smanjio ispod 10 milijardi kuna, taksativno je nabrojao Tomislav Zrinski. S njim su na konferenciji bili članovi Izbornog stožera za Ličko-senjsku županiju Josip Dasović i Ivan Starčević.

L.O.