Prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju, osim za mopede i motocikle

Sa subote na nedjelju započinje ljetno računanje vremena čime za većinu vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla, izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla, izvijestili su u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na dionici autoceste A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok pa iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama: u Lici – DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i u Dalmaciji – DC113 Supetar – Nerežišće – Sumartin (trajektna luka).
Zatvorena je državna cesta DC36 Pokupsko-Sisak- Popovača na dionicama: Sisak-Popovača kroz šumu Brezovica (zbog oštećenja kolnika uzrokovanog poplavom) i Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko (obilazak za sav promet: Pokupsko – DC31 – Podvornica– ŽC3116 – DC536 – Buševec – D30 (smjer Lekenik) –Žažina i obratno).
Zbog pukotina u asfaltu i mogućeg odrona zatvorena je DC47 Hrvatska Dubica-Jasenovac na dionici Višnjica-Tanac.
Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.
Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Na graničnom prijelazu Bajakovo, na izlaz se čeka sat vremena.
Trajekti i katamarani plove redovito.

Nastavak ispod oglasa

h/l.o.