Nije teško predvidjeti zašto se Željko Popović (Slobodnalika.com) toliko raspisao o načelnicima Perušića i Karlobaga u posljednjih nekoliko dana, izmišljajući kao i proteklih godina razne afere. Očito je sada da svi dolaze na red samo je pitanje kad će netko od njih zamjeriti se Popoviću.

Načelnik Karlobaga ne pristaje na ucjene

Napad na načelnika Karlobaga Mimu Tomljenovića očito leži u činjenici teškog financijskog stanja Željka Popovića, te informacijama kojima raspolažemo da Općina Karlobag i načelnik Tomljenović nisu podlegli pokušaju ucjene Željka Popovića.

Zašto laže o Ivanu Turiću ?

Zašto se zadnjih nekoliko tjedana obrušio na Ivana Turića, doznajemo od osoba bliskih Željku Popoviću. Popović se svojim prijateljima hvalio riječima : „Rasturit ću Turića .“ Navodno je Popović rekao kako nam prenose osobe iz njegovog okruženja da mu je Turić poslao ovrhu na kamate od jednog sudskog postupka. To je još jedan dokaz funkcioniranja Popovića koji na ovaj način pokušava umiriti neposlušne, no međutim vidimo da se u ovom slučaju Turić, a i mnogi drugi ne boje Željka Popovića, što svjedoči i sama ovrha Općine Perušić. Ljudima je jasno zbog čega se Popović u zadnje vrijeme obrušio na Općinu Perušić.

Kazna zatvora do tri godine

Unatoč brojnim tužbama i ovrhama, te zbog toga i nezavidnoj financijskoj situaciji Popovića zbog čega je sam kriv, veći je problem da će protiv dotičnog biti podignuta tužba od strane Kolića, Turića i Šutića zbog lažnog kaznenog prijavljivanja navedenih, na što je Popović u policiji upozoren, kada je prijavio spomenutu trojicu. Njih tri će navodno podnijeti kaznenu prijavu zbog toga što ih je Željko Popović lažno prijavio. Raspitali smo se kod uglednih stručnjaka kaznenog prava, koji su nam objasnili da je to vrlo lako dokazivo i da Popoviću prijeti kazna zatvora čak i do tri godine.

Vrhovni sud potvrdio kaznu

Tu nije kraj mukama Popovića jer doznajemo da je Vrhovni sud potvrdio Rješenje Općinskog suda u Gospić, Milana Jurkovića protiv Slobodne Like u iznosu od 40.000,00 kn, o čemu posjedujemo i dokaz. U svim tim činjenicama leži razlog rastrojenosti Popovića i tekstova koji su produkt takvog stanja. Iščitavajući sve navedeno zasigurno mu nije lako.

V.I.
20151118_122642