Članovi DVD Otočac danas su na gradskom trgu u Otočcu prezentirali vatrogasnu opremu i vozila a sve u sklopu obilježavanja Svibnja – mjeseca zaštite od požara.
Prezentirana je oprema i tehnika jer mnogi nisu u mogućnosti vidjeti što imamo i s čim raspolažemo, pa smo to javno predstavili građanima Gacke doline. Nakon ove prezentacije odnosno smotre tehnike i ljudstva, slijedi posjet osnovnoj i srednjoj školi ali i dječjem vrtiću, a sve u sklopu obilježavanja mjeseca svibnja, zaštite od požara. Sutra će se u našem domu održati i „Dani otvorenih vrata“ gdje očekujemo posjetu velikog broja građana, učenika i onih najmlađih, kazao je Marinko Krmec predsjednik DVD-a Otočac.
Županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović dodao je da je važno građanima, kako u Otočcu, tako i u Županiji Ličko senjskoj dati do znanja što su vatrogasci, što rade, kolika je njihova sveopća funkcija u društvu i koliki je njihov angažman u redovnim ili izvanrednim situacijama. DVD Otočac je vrhunski opremljeno, predstavljeni su svi tipovi vozila, osim nekih specijalnih, i DVD Otočac čini jedan dobar primjer kako može sa djelovati u svim vatrogasnim intervencijama.
Inače, u mjesecu zaštite od požara sve vatrogasne postrojbe sa područja županije građanima će pružati informacije sa prezentacijama preventivnih akcija, što je učinjeno u Senju na „Danima otvorenih vrata“ sa DVD Senj i Javnom vatrogasnom postrojbom Senj. I u Vrhovinama je povodom proslave Sv. Florijana održana centralna združena pokazna vježba.
DP