Pri kraju Javni poziv vezan uz FNE sustave

U medijima je nedavno objavljen javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu fizičkim osobama, registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima 2020. Raspoloživa sredstva Fonda po ovom pozivu iznose 7 milijuna kuna.
Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda fizičkim osobama, tj. građanima registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima registriranim za pružanje ugostiteljskih usluga, za postavljanje jedne nove fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe, u samostalnom ili mrežnom radu (FNE), u postojeće građevine u RH.
Postojeća građevina u smislu ovog poziva je zgrada koja je zakonita izgrađena temeljem građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg akta sukladno Zakonu o gradnji i svaka druga koja je navedenim ili posebnim zakonom s njom izjednačena, koja nije dograđivana ili mijenjana u odnosu na akt koji dokazuje njenu zakonitost.

Predmet poziva nisu postojeće FNE na postojećim građevinama, koje se nadograđuju ili proširuju.
Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva subvencije, do 200.000 kn po prijavi, za opravdane troškove s uključenim PDV-om. Prijave se mogu podnositi od ovoga ponedjeljka, 23. studenog 2020. godine u 9 sati. Raspoloživa sredstva dodjeljivat će se do njihovog iskorištenja ili do kraja 2020. godine.
L. O.

Nastavak ispod oglasa