GOSPIĆ-Sportsko ribolovni savez kao jedna od najbrojnijih sportskih udruga Ličko senjske županije održao je Skupštinu na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i financiranju za prošlu godinu s izvješćem Nadzornog odbora te određeni domaćini natjecanje u Lovincu i Gospiću. Raspravaljalo se je i o novom Pravilniku Minitrastva poljoprivrede i šumarstva o polaganju ribolovnih i ribočuvarskih ispita po kojemu se novac ostvaren od rečenog treba uplatiti u proračun RH čime će ovaj Savez biti oštećen za oko 30 posto?!
Prihvaćen je i Statut usklađen zakonom o udrugama po kojemu je SRS LSŽ jedino član Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza a o ostalim udruživanjima odlučit će Skupština ukoliko to ne bude na štetu Saveza kao što je to u prošlosti često znao biti slučaj. Usvajanjem Statuta imenovan je i likvidator udruge te podržan Izvršni odbor i predsjednik u nastojanjima vođenja SRS LSŽ koji je u 2014. godini brojio 444 punoljetna člana.
Članovi Skupštine iz Gospića, Otočca, Perušića, Donjeg Lapca, Lovinca, Banjevaca i Gračaca na prijedlog predsjedavajućeg Željka Mataije te tajnika Milana Devčića pozvali su lovinačku i gračačku udrugu na dijalog nakon što je Park prirode Velebit ostao bez ingerencije na tamošnjim vodama, a Lovinac reaktivirao gospodarsku osnovu. Skupština je upoznata i s novim načinom polaganja ribolovnih ispita te prihvatila poziv Banjevčana na druženje na Vranskom jezeru.

SR LS