Kurikularna reforma i njezina provedba i ovih su dana TOP-tema hrvatskih medija. Stoga ministrica Blaženka Divjak svakodnevno obilazi hrvatske gradove i u školama drži predavanja o  ovoj tematici. Na jednom od takvih skupova održanih u Zagrebu bio je i Ivica Radošević, ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića. Prema njegovim rječima jedan od prigovora upućenih na adresu resornog Ministarstva odnosio se na tehnički dio reforme.

-Tom prigodom sam rekao ministrici kako smo u tehničkom smislu svi zakinuti  zbog nedostatne kvalitete pomagala, konktretno tableta za djecu. Dobili smo jamstva kako će se putem javne nabave taj problem znatno ublažiti. Do konca ove godine trebaju nam stići novi tableti, po jedan na četiri učenika. U našoj školi će u eksperimentalnoj fazi reforme biti uključeno 250 učenika iz 2., 6. i 8. razreda, dok će ih 300 iz 1., 5. i 7. razreda  učiti po novom programu. Kako bi se ova reforma odvijala prema planu svaki nastavnik uključen u kurikularnu reformu već je dobio LAP-top, rekao nam je ravnatelj Radošević.

Za 10 dana u ovu će školu poći 740 učenika, od kojih je čak njih 550 uključeno u rad prema novom kurikulumu ili programu.

M.S.