Prijem u sklopu europskog projekta ERASMUS+

U sklopu europskog projekta Erasmus +,Gimnaziju Gospić posjetili su nastavnici, ravnatelji, pedagozi i učenici država partnera Italije, Portugala, Rumunjske i Turske. 10. ožujka 2016. godine, predstavnike projekta primila je u ime župana Ličko-senjske županije pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Valentina Bublić te u ime gradonačelnika zamjenica gradonačelnika  Marta Grgurić.

Ovom prigodom gosti su upoznati sa znamenitostima grada i županije, kao i vizijom razvoja. Predstavnici država partnera Italije, Portugala, Rumunjske i Turske boravili su u Gospiću u periodu od 7. ožujka do 11. ožujka 2016. godine u sklopu projekta „ The Effect of Children on Consumption and Sustainable Consumption Training“.

Za vrijeme njihovog boravka, osim svakodnevnih radionica i predavanja koje su provodili u Gimnaziji Gospić, posjetili su i objekte i mjesta od osobitog značaja za prezentaciju naše županije u svijetu, kao što su: Muzej Like Gospić, Memorijalni centar„Nikola Tesla“ u Smiljanu, NP Plitvička Jezera i druge kulturne i privredne objekte na području naše županije. Ovo je ujedno i prilika za turističku promociju naše županije u svijetu.

L.O./LSŽ