Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. U petak, 4. ožujka 2022. godine u 21,39 sati u Gospiću uočili vozača osobnog automobila gospićke registracijske oznake u činjenu prometnih prekršaja te su ga pomoću svjetlosnih signala zaustavljali na što se on oglušio. Vozač je i naglo povećavao brzinu kretanja automobila uslijed čega je je dolazilo do proklizavanja pneumatika te je automobilom prelazio u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Nakon nekog vremena je zaustavio automobil u pješačkoj zoni, te je utvrđeno da je automobilom upravljao 29-godišnjak iz Gospića i to pod utjecajem alkohola (1,67 g/kg). On je policijskim službenicima odbio dati na uvid vozačku dozvolu, te je nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva pokušao pobjeći policijskim službenicima. Zbog počinjenih prekršaja nadležnom sudu će biti podnijet optužni prijedlog, te su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog.

Također je osumnjičen da je prilikom postupanja policijskih službenika prema njemu u više navrata prijetio smrću policijskom službeniku. Zato je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od mjeseca rujna 2021. godine do 5. ožujka 2022. godine u Senju, nepoznati počinitelj provalio je u garažu iz koje je otuđio 2 000 litara loživog ulja u vlasništvu 28-godišnjakinje iz Zagreba. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.
Sumnjiči se da je u četvrtak, 3. ožujka 2022. godine u Gospiću u obiteljskoj kući u vlasništvu 72-godišnjaka iz ormarića otuđio 2 800 kuna.
Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

L.O.