Prijetnje smrću, neuspjele provale, pijani vozači…

0

Vikend koji je iza nas zadao je uobičajene poslove pripadnicima Policijske uprave ličko-senjske. Evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i nedozvoljeno glisiranje.

Policijski službenici Policijske potaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Ličkog Lešća zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u petak, 4. rujna prijetio ubojstvom 43-godišnjaku iz Ličkog Lešća. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

U četvrtak, 3. rujna 2020. godine u Donjem Kosinju, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje, u čemu nije uspio. Mještani sumnjaju i na migrante koji su na tome potezu viđeni u više navrata.
Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 86 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pri tome je najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Ličkom Lešću, kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.63 g/kg). Taj je „radosni“ vozač upravljao neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje, a uz sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koju drugu ispravu temeljem koje bi mogao dokazati svoj identitet.
Zbog počinjenih prekršaja protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

U petak su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u Barbatskom kanalu u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 41-godišnjeg slovenskog državljanina. Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog. Turistička sezona jenjava, ali ne i bahati gliseraši.

PULS/L. O.