Jučer je u Gospiću bilo predstavljanje kandidata nezavisne liste “Bura promjena”. Ne stišavaju se reakcije i komentari na društvenim mrežama na taj događaj. O čemu se ovdje zapravo radi?

Sjetimo se Vesne Pusić koja je optužila Hrvatsku da je agresor i Stipe Mesića koji je pričao morbidne viceve kada je umro prvi hrvatski predsjednik dr. Tuđman i uspoređivao ga s Miloševićem. Zagovornik i sljedbenik te politike je Ernest Petry (HNS)  (kojemu je Mesić svojedobno otvarao ured i koji je zatražio političku podršku od bivšeg predsjednika Josipovića) koji na ove lokalne izbore izlazi s Karlom Starčevićem (HSP) koji je svojedobno izjavio „Rokeri su pedofili“. Ova ekipa na izbore ne izlazi ispred stranaka kojima su na čelu, već kao nezavisni. Nije li samim tim ovo pokušaj prevare birača?

Karlo Starčević omalovažio  sve pravaške opcije

Karlo  Starčević, predsjednik HSP–a, ni manje, ni više nego na nacionalnoj razini promovira se (pazi sad!) kao nezavisni. Pokazuje li on na taj način da ne zastupa iskreno Starčevićanstvo koje je u temeljima programa te stranke? Na taj način povrijedio je istinske HSP-ovce svih pravaških struja. Još mu se više spočitava izdaja pravaštva kada ide sa HNS-om koji je htio proganjati  i suditi dr. Franju Tuđmana, proglašavajući ga ratnim zločincem zbog, po njima, agresije na susjednu državu.

Petry kao vjerodostojni promotor Pusićkine politike

Što se tiče Ernesta Petryja situacija  je još više tragi-komična. Taj novokomponirani nasljednik politike Vesne Pusić samo iz razloga da postane direktor Elektrolike Gospić, učlanio se u HNS. Ernest Petry se želi približiti MOST-u , a svima je jasno iz kojeg razloga. Jedan jedini razlog je taj da ostane na čelu Elektrolike Gospić. Kako doznajemo od bivših i sadašnjih članova HNS-a   kada je u društvu vodstva HNS-a na nacionalnoj razini, gdje je Pusićka počasni predsjednik, ne udostoji se ni spomenuti dr. Franju Tuđmana, a na njegovo blaćenje samo klima glavom.

Je li se prodala za obećanu fotelju?

Što reći o još jednom kandidatu Katarini Milković?  Žena koja je HDZ koristila samo kad joj je trebalo. Okrenuti leđa čovjeku u Perušiću koji joj je u najtežim trenutcima bio kao otac, govori sve o karakteru i profilu Katarine Milković i tu nije potrebno trošiti puno riječi.

Zabrinutost Ante Dabe zbog istine

Ante Dabo  sa brojnim aferama koje se vežu uz njegovo ime, poglavito oko Zrća pa i raznih obiteljskih poslova vezanih dok je vedrio i oblačio HDZ-om  dvadeset godina. Za Antu Dabu se spominje da je bio predsjednik Komisije za dodjelu koncesije unatrag dvadeset godina te je navodno pod sumnjivim okolnostima pogodovao određenim ljudima kada je potpisivao sve te ugovore. Svima je poznato da se htio vratiti u HDZ pa kada to nije uspio, okrenuo se rezervnoj varijanti MOST-u. Spominje se da je isplaćivao i privatne osobe iz gradskog Proračuna nakon pravomoćnih sudskih presuda u korist Grada Novalje  te je na taj način oštetio gradski proračun, navodno za više od 500 000 kn.

DORH zainteresiran za Kostelca

Zanimljivo je da na predstavljanju nije bilo Stjepana Kostelca, što je i vrlo razumljivo budući je  Povjerenstvo za  odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak zbog nesrazmjera imovine koju  on posjeduje. Očito je da ga je i MOST odbacio zbog toga.  Navodno se DORH, što je i razumljivo, jako zainteresirao za taj slučaj.

Kad se vidi koje su sve stranke i svjetonazori u ovoj koaliciji jasno je da su točne ankete koje pokazuju da nisu uspjeli prevariti birače te da će doživjeti debakl na lokalnim izborima.

V.I./L.O.