Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin pokrenula je humanitarnu akciju “Vukovar živi 365 dana”. Cilj akcije je prikupljanje pomoći za žitelje grada-heroja. Među mnogima koji su se odmah priključili ovoj akciji bila je i  Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Ličko-senjske županije, koja je ujedno i koordinator akcije za područje Ličko-senjske županije u suradnji s Gradom Gospićem. Humanitarna akcija  je prešla polovicu trajanja službeno  jer se pomoć prikuplja do 10. travnja ove godine, a najpotrebnije su sljedeće stvari i namirnice:
-Hrana (namirnice koje nisu lako pokvarljive)
-higijenske potrepštine
-dječja hrana i stvari (pelene, vlažne maramice i sl.)
-bezglutenska hrana
Donacije će se prikupljati u Kulturno informativnom centru (KiC) u Gospiću, Budačka 12 gdje će do kraja ovoga tjedna biti organiziran prihvat donacija. Ukoliko netko želi donirati novčana sredstva, isto može učiniti uplatom na sljedeći račun: HR1024020061500047230 – Erste banka, uz opis „Vukovar živi 365 dana“.
Prikupljenim stvarima i namirnicama pomoći će se preko 500 obitelji s područja Grada Vukovara koje žive  u teškoj materijalnoj, financijskoj i zdravstvenoj situaciji. Po završetku akcije sve prikupljeno bit će uručeno Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja će to proslijediti do krajnjih korisnika. Humanitarnu akciju „Vukovar živi 365 dana“ do sada su službeno podržali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Koordinator akcije za Ličko-senjsku županiju je predsjednik UDPNHBDR- LSŽ Josip Dragičević kojeg možete kontaktirati na broj  095/ 733-5995.

L.O.