Primitivna retorika najosuđivanijeg hrvatskog novinara

Željko Popović, vlasnik portala Slobodnalika

Na portalu Lika online objavljen je 26. srpnja moj tekst vezan uz lažni narodni ustanak  u Srbu. Budući da ovu temu proučavam i pratim dugi niz godina imao sam sreću dobiti obilje materijala od Gospićko-senjske biskupije, Udruge Ličana župe Boričevac, Udruge prognanika iz 1941., mnogih svjedoka i pouzdanih  izvora. Rezultat ove suradnje ogeladao se mnoštvom tekstova koje sam objavio u novinama Novi list, Lički list, na nekoliko portala i radio postaja.

U svojem primitivom maniru bolesnog ksenofoba novinar Željko Popović je bez ičije suglasnosti i dopuštenja ukrao moj zadnji tekst na ovu temu i „slavodobitno“ poentirao kako je to tekst srpskog zeta. To je u cijeloj priči s njegovim pristupom najvažnije, a nikako mučenička smrt više od 400 nedužnih civila sela Brotnja, Boričevac, Srb, Donji i Gornj Lapac. Popović je moj tekst objavio na portalu Slobodna Lika kojega mnoge kolege od milja zovu „Zloglasna ploča“.

Nastavak ispod oglasa

Zbog sličnog primitivizma Ž. Popovića je iz svojih redova prije nekoliko godina izbacilo Hrvatsko novinarsko društvo. Sudovi u Varaždinu i Gospiću donijeli su 40-ak presuda protiv Popovića zbog laži i uvreda. Ovaj najosuđivanijih hrvatski novinar (?) od prošloga tjedna je u svoj  repertoar presuda upisa presudu za krađu. Odakle odjednom tolika nervoza i priglupi napadi prema meni? Gospić je mala sredina i vjerojatno je do Popovića stigla informacija o dvjema novim tužbama koje sam podigao zbog njegovih uvreda i laži. Budući da odavno nije napisao tekst lišen budalaština, vrlo često se bavi brojanjem tuđima krvnih zrnaca, dirajući članove obitelji svih koji mu nisu omiljeni. Možda bi za početak bilo dobro da prebroji svoja krvna zrna.

Za portal Lika online piše ukupno šestero autora. Svaki tekst koji Popović piše braneći svoje političke pulene navodna je reakcija ne moje pisanje, iako Popović, kao i svi čitatelji, zna da se ja pod svoje tekstove uvijek potpisujem inicijalima te da političke teme ne pratim, niti me zanimaju. Ipak, ja sam za stručnjaka za novinarstvo i seoski turizam uvijek dežurni krivac.

Popović mi ne može oprostiti mnogo toga, posebice zato što mu ne dopuštam da blati mene i moju obitelj. Pri tome je išao toliko daleko da me u dva navrata lažno prijavljivao policiji. Navodno sam ga javno vukao za uši zbog jednog njegova teksta. Toliko je puta pisao laži i uvrede da se pitam na što bi ličile njegove uši da sam ga za njih potezao svaki puta,  za svaku njegovu objavljenu uvredu i neistinu?!? Tijekom sudske parnice protiv mene da sam ga fizički napao, farsa je išla toliko daleko da su njegovi i moji svjedoci tvrdili pred sudom kako nisu ništa vidjeli. „Smočlić me triput nokautir’o“-rekao je tada Popović. Izgleda da sam ga prejako „nokautir’o“ pa se posljedice toga osjete i danas. Stoga mu želim više trezvenih dana i manje primitivizma. Njegovu obitelj, kao i do sada, nikada neću spominjati niti u kakvom kontekstu. Za razliku od njegova primitivizma bez presedana.

Marin Smolčić

P.S.

Popoviću, počni vraćati novac koji si mi dužan.