Primjer za cijelu RH: Ličko-senjska županija u pet dana ishodovala dozvolu za projekt vrijedan 77 milijuna kuna!

0

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović uručio je danas građevinsku dozvolu predstavnicima tvrtke Jadranski luksuzni razvoj d.o.o. za turističko-rekreacijski resort „Rasoja“ u Lovincu. Riječ je o jedinstvenom projektu turističko-rekreacijske namjene kako u Ličko-senjskoj županiji, tako i u Republici Hrvatskoj te jednoj od najvećih investicija privatnih poduzetnika na području Ličko-senjske županije.

Prije prigodne svečanosti župan Milinović je čestitao reprezentaciji Hrvatske koja se na SP u Rusiji plasirala u finale, te kazao kako će svi djelatnici koji budu željeli dočekati Vatrene u Zagrebu imati slobodan dan, dok će svi ostali raditi skraćeno.

Oglas

“Mislim da je danas veliki dan za ovu županiju. Mnogi su bili skeptični kad sam najavljivao projekte u ovu županiju. Do današnjeg dana u Ličko-senjskoj županiji je odobreno projekta u vrijednosti od 500 milijuna kuna..Ovdje smo stavili dokumentaciju i ja ću gospodinu Markovčiću uručiti građevinsku dozvolu. Mislim da danas možemo biti primjer cijeloj Hrvatskoj. Želim se zahvaliti Ani Milinković i ovim ljudima koji su s lijeve i desne strane koji su radili na ovoj dozvoli. G. Markovčić mi je rekao da je sudjelovao u 30ak projekata u RH, i rekao je da nigdje u roku od 5 dana nije dobio građevinsku dozvolu. Zato sam ponosan kao župan da smo u pet dana izdali dozvolu za projekt vrijedan 77 milijuna kuna.” kazao je župan Milinović.

Investitorima i svim onima koji su u rekordnom roku odradili i ishodovali papire za ovaj projekt zavhvalio se i načelnik Općine Lovinac Ivica Miletić.

“Što ovo znači za Lovinac to ne treba posebno govoriti. Nadam se da će ovaj projekt značajno promjeniti sliku Lovinca i cijele županije. Želim vam punu uspjeha” kazao je Miletić.

Nekoliko riječi o ovome projektu i tome što znači za ovu županiju i općinu Lovinac rekao je projekt menadžer tvrtke Jadranski luksuzni razvoj d.o.o. Vjekoslav Markovčić.

“Nešto novo na ovo što je župan rekao u principu je naći. Toliko detaljno se on kao župan upoznao sa projektom pokazuje koliko interesa ima županija i općina i to nam je dalo sigurnost za realizaciju. U planu je da g. Štork kao investitor dođe i prezentira projekt. Ovo što je župan rekao stoji. Ovdje imate ekipu koja je jako dobra, koja je jako brza. Zbilja je trajalo pet dana i ako je sve u redu mi u ponedjeljak otvaramo gradilište. Činjenica je da Lika treba najviše ovakvih investicija, za razvoj Lovinca i cijelog kruga. To je 70 radnih mjesta i sedamdesetak potencijalnih obitelji..” rekao je Markovčić istaknuvši kako će ovaj luksuzni resort kada bude gotov svoja vrata gostima držati otvorena cijelu godinu.

H.J./N.M.