Prema izvješću Policijske uprave ličko-senjske, bio je ovo miran vikend. Jedan je krivolovac usmrtio košutu u Rapainom dolu kod Brinja.Dogodilo se to ove subote, a PU ličko-senjska podnijela je protiv nepoznato lovokradicekaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Što se prometa tiče, bio je ovo, na srećurelativno miran vikend. Zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Korenice. Dvije suosobe pri tome lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1) i Senja (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.Utvrđeno je ukupno 58 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću kod 52-godišnjaka iz Gospića koji je imao 1.97 g/kg alkohola u krvi.

Tijekom proteklog vikenda dva su građanina s područja Primorja predala Policiji streljivo. Karlobažanin je na uništenje donio 37 komada raznog streljiva, a Senjanin 101 metak, također različitih kalibara.

P. U. / L. O.