-

Priopćenje Grada Otočca i Gradskog vijeća Otočca

GRAD OTOČAC

GRADSKO VIJEĆE

Priopćenje povodom govora Darka Milinovića na izbornoj skupštini GO HDZ-a Otočac dana 15.studenoga 2013 godine

Prije svega želimo čestitati novoizabranom predsjedniku GO Otočac gospodinu Mr.Branislavu Šutiću na izboru i na njegovom korektnom govoru na Skupštini,  kao i novom rukovodstvu stranke. O istupanju predsjednika ŽO HDZ-a i saborskom zastupniku dr. Darku Milinoviću upućujući u svom govoru na krajnje i vrlo neprimjeren način pozivajući novoizabrano vodstvo i stanovništvo Grada Otočca navodeći: „srušimo ovu nesposobnu gradsku vlast“, jer po njegovim riječima Grad Otočac ne zaslužuje takvu vlast.   Na takav politički rušilački linč dužni smo u interesu svih građana Grada Otočca odgovoriti na ovaj neprimjeren i krajnje destruktivan način provođenja kako lokalne tako i državne politike s pozicije sile i bahatosti, a nadasve što je Dr. Milinović iskusan političar tako da je svaka slučajnost pogreške isključena. Po demokratski provedenim izborima ove godine svi dobronamjerni građani Grada Otočca bez obzira na boje i stranačku pripadnost izrazili su nezadovoljstvo i mišljenje o sposobnosti i učinkovitosti lokalnih političara koji su obnašali u minulom periodu izvršnu vlast dovevši Grad Otočac u krajnje nezavidan  ekonomski i duhovni položaj tako da su im spomenuti građani dali crveni karton. Sterilna politika Dr. Milinovića eksponirajući svoju osobnu politiku i svoje osobno viđenje preko bivše izvršne i političke vlasti toliko se razvodnila da su isti slabo i nikako vodili računa, kako o ljudima tako i ekonomskom stanju Grada Otočca, u kojem je rođen HDZ Gacke, Like i Krbave, te Grad doveli u podanički položaj, pa je tako i rezultat te politike bivše izvršne vlasti pod mentorstvom dr. Milinovića rezultirao s 21 000 000 kn minusa. Poštovani građani Grada Otočca prisiljeni smo radi demokratskih ozračja uputiti ovakvu izjavu i poručiti svakome i svagdje da Grad Otočac nikada više neće biti ničiji grad slučaj i ničija špekula izigravanja  na našu štetu. Isto tako poručujemo da je vodstvo Grada Otočca pod vodstvom dr. Stjepana Kostelca uvijek i svagdje otvoren za dijalog na ravnopravnim i poštenim odnosima, pa tako bez obzira na stranačke boje radi dobrobiti građana Grada Otočca.

Poštovani dr. Milinoviću ovim priopćenjem ne želimo Vas uvrijediti niti omalovažiti, nego vas podsjećamo da je vaš istup na Izvanrednoj osnivačkoj skupštini HDZ-a u Otočcu bio krajnje uvredljiv, rušilački intoniran dovodeći u pitanje osnove elementarnog ponašanja koja proizlaze iz kućnog odgoja, da kada se dođe u nečiju kuću dužnost je ponašati se uljudno kao primjereni gost, a ne razbijački. Neprimjeno je i krajnje nepristojno pozivati se na pok. viteza dr. Dražena Bobinca- velikog sina kako i Like tako i Republike Hrvatske kojeg ste poštovani gospodine Vi preko vaših suradnika smijenili, a prije smrti isključili iz HDZ-a kao prvog utemeljitelja HDZ-a na području Gacke, Like i Krbave, te na samoj sahrani niste pružili kao stranka pijetet. Isto tako i gosp. Stjepana Kostelca ste srušili dolazeći najprije u srce HDZ-a u mjesto Prozor, te na taj način pokazujući s svojim suradnicima nepoštivanje volje građana Grada Otočca, ponavljajući iste greške i prema nedavnim dužnosnicima županije i gradskog HDZ-a kao prema istrošenim krpicama.

I na kraju Vas zamoljavamo da se ostavite Otočca i Otočana na ovakav neprimjeren način jer smo sposobni sami urediti svoje odnose i voditi brigu o sebi, kako ne bi doveli u pitanje odnose građana Otočca i Gospića.

Predsjednik kluba vijećnika i zamjenik                           Predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca                              

Predsjednika Gradskog vijeća Grada Otočca                                     Slaven Prpić dipl.uč. v.r.

                         Josip Grčević v.r.

U Otočcu dana 18.studenoga 2013.