Priopćenje gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac

Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Gospodine Milinoviću:Ako je u Otočcu SDP na vlasti onda bi VI trebali biti posebno zadovoljni jer ste zadnji u županiji nosili štafetu drugu Titu i pisali pismo drugu Račanu

Nastavak ispod oglasa

Priopćenje za javnost povodom tiskovne konferencije HDZ-a 16.10. 2014.

-

 

 

Stara poslovica kaže da se zločinci  uvijek vraćaju na mjesto zločina.Tako je i u ovom našem slučaju. Milinović, Šutić i Jurković su se vratili na mjesto zločina, a zločin je bivši  hotel Gacka devastiran 1991 god. u domovinskom ratu.NP Plitvička jezera daruje hotel gradu Otočcu jer nemaju interesa da ga obnavljaju.Grad sređuje imovinsko pravne odnose, raspisuje natječaj i na trećem ponovljenom natječaju dobiva investitora.Sklapa  ugovor o prodaji hotela za 1 450. 000.00 kn.Investitor pravi projekte, te kad treba započeti sa realizacijom Upravno vijeće NP Plitvica čiji je predsjednik Darko Milinović , naređuje Borislavu Perici tadašnjem direktoru NP da stavi zabranu raspolaganja sa Hotelom.To dovodi do raskida ugovora investitora sa Gradom i dolazi do sudskog spora koji traje oko pet godinaizmeđu NP i Grada Otočca.Grad dobiva spor i kada misli da je sve gotovo NP ponovno tuži Grad da vrati hotel NP u mandatu ravnatelja Branislava Šutića. Grad Otočac dobiva i taj spor prošle godine, ali od devastacije je prošlo više od 20 god.Hotel nije više za ništa nego za rušenje.Grad je izgubio 1,45 mil. kuna, u hotel neće više nitko da investira i uništen je  turizam u Gackoj dolini, što je najveća indirektna šteta.O hotelu se očitovao i živi svjedok je Gosp.Borislav Perica kao i bivši gradonačelnik gosp. Mario Barković, koji su samo potvrdili ove navode. Gospodine Milinoviću sjećate se da ste me kao Gradonačelnika 2008. god. smijenili i na silu kupili naše vijećnike u Gradskom vijeću zato što nisam htio vratiti hotel natrag Plitvicama jer za to nije bilo osnove, samo zato da bi vi mogli s njime raspolagati. Ostala je pustoš, a veliki hrvati jurišaju dalje.

Otiđite u zgradu bivšeg Općinskog suda u Otočcu.U prizemlju je katastar i gruntovnica,  a na katu sve prazno i pustoš gdje su nekada radila tri sudca Općinskog suda. Sud je postojao u Otočcu više od 130 god. još od Marije Terezije. Darko Milinović je tada bio potpredsjednik Sabora, a Milan Jurković župan Ličko-senjski.Dok smo se mi u gradu borili za opstanak suda oni su šutjeli slušajući velikog vođu Ivu Sanadera.

-Zgrada županijskih i državnih službi ispod gradske uprave, Kralja Zvonimira 8. gotovo prazna, ostalo nekoliko službenika. Svi premješteni rade i putuju svaki dan  u Gospić.

-Carinarnica u Otočcu zatvorena i preseljena u Gospić.

-Stara športska dvorana prodana za vrijeme župana Milana Jurkovića za 860.000,00 kn. Novac podijeljen svim školama u Županiji za dugove.

-I najnovije Autoprijevoz d.d. Otočac tvrtka sa 50 zaposlenih gubi koncesiju za prijevoz učenika. Prijevoz dobiva tvrtka iz Gospića što će biti veliki financijski udarac za Autoprijevoz i u pitanju je opstanak tog poduzeća.

To je slika Otočca i politike Darka Milinovića, župana Milana Jurkovića i upravo onih koji prodaju i dalje demagogiju Otočanima i žele na svađi Otočana lijepo kao i do sada živjeti.Takvo stanje je i u ostalim dijelovima Županije.

Zašto je ovaj skup HDZ održao upravo u Otočcu.Da bi prikrio loše stanje u Županiji i u HDZ u županiji, a posebno u gradu Otočcu te baveći  se gradskom vlasti u Otočcu  skrenuti pozornost sa navedenih problema.Trenutni župan govori o LAG-u Lika,  a zna da je upravo što više LAG-ova u Županiji znači i više novaca i projekata. A dobro bi bilo da obznani koje je projekte realizirao LAG Lika pa da se zna.

Bolje bi bilo da obznani kako vratiti dug Županije prema lovačkim društvima ili kako vratiti sredstva gradovima i općinama iz državnog proračuna koje je županija trebala proslijediti istima,  a to nije učinila zadnjih 5 godina.Dug prema gradu Otočac iznosi 950.000,00kuna i za ovu godinu 340.000.00 kn.

Kako  reče Milinović došao je dati podršku predsjedniku Gradskog odbora Branislavu Šutiću. Ne znam dali će ga ta podrška spasiti jer stanje u Otočkom Hdz govori drugačije. S jedne strane svi Jurkovićevi ljudi, gradski vijećnici, kao i Jurković Milan, Mario Barković, dožupanica Ivana Tomaš nisu članovi Gradskog odbora,a s druge strane novi članovi tzv. Novog Šutićevog HDZ-a postaju biti nezadovoljni jer im Šutić nije ostvario  obećanja te postaju nestrpljivi.U takvim frakcijskim borbama najlakše je izmisliti problem sa vlasti u gradu i prebaciti pažnju na neke druge teme.

Pitanje projekata u gradu nije upitno i svi koji rade na njima znaju što i kako rade ali upitno je da onaj tko postavlja to pitanje vjerojatno nije nikada napravio neki projekt u životu ili ako je neka kaže koji. Ta me izjava gosp. Šutića jako iznenađuje jer naša suradnja je bila obostrana.

Dolaskom za gradonačelnika nisam smijenio niti jednog direktora, a oni su gotovo svi iz redova Hdz-a. Otišli su  samo oni koji su to sami htjeli. Za predsjednicu Odbora za strateško planiranje u turizmu postavio sam  iskusnu dr.Vlatku Ružić, desnu ruku gosp. Šutića koja je održala sigurno dvadesetak sastanaka i gdje se vide određeni rezultati. Ako to gosp. Šutića ne zadovoljava onda sam sigurno pogriješio u izboru  kada sam ostavio Hdz-e direktore, ali imam još uvijek vremena to popraviti.

Nadalje naša suradnja je bila odlična prije lokalnih izbora kada smo na terasi Bumeranga i Hotela park provodili vrijeme planirajući kako ćemo na lokalnim izborima eliminirati  vodeće pojedince iz lokalnog Hdz-a, koji su radili štetu HDZ-i gradu Otočcu, radi budućnosti Otočca o čemu ćemo progovoriti više narednih dana.Eto i uspjeli smo.Suradnja se nastavila i u pomoći pri organiziranju Izborne skupštine i biranju Gradskog odbora HDZ.Vratite slike unazad sa izborne skupštine i tko bolje pozna ljude i prilike vidjet će da je ta pomoć bila velikodušna i da je gosp. Šutić izabran za predsjednika. Vjerojatno će to  gosp. Šutić opovrgnuti, ali postoje ispisi  razgovora  sa  mobitela i snimke.Postoje i svjedoci koji znaju da je za sve to znao i predsjednik Županijskog odbora dr. Darko Milinović. Eto gospodo hadezeovci imate puno problema za rješavati, a ne prebacivati lopticu na druge i naučite se nešto iz prošlosti kako ste izgubili izbore u Otočcu.

Ne bi  komentirao navedeno na tiskovnoj konferenciji jer ono što je izrečeno niti odgovara istini niti ima uopće smisla komentirati kao povećali plaće što je čista laž, jer smo vratili plaće na prijašnje stanje, skinuli dječji vrtić  nema projekata i slično. I dok se mi borimo i vraćamo vaše dugove  kojima ste grad doveli na rub stečaja u takvim prilikama vraćamo 12 mil. Vaših dugova u godini dana, a da grad i sve službe funkcioniraju i ujedno povećavajući prihode za  14,46 posto i smanjujemo rashode za 26,87 posto u odnosu na prošlu godinu. Za to vrijeme  vi se bavite lažima, demagogijom i obmanjujete ovaj siroti narod koji vas mora slušati jer na neki način ovisi o vama, a kako bi i dalje lagano živjeli na njihovoj grbači.

Kažete da je na vlasti u Otočcu SDP. Ako je tako onda bi Vi trebali biti posebno zadovoljni jer ste zadnji u županiji nositi štafetu drugu Titu i Pisali pisma drugu Račanu.

Gospodo čelnici HDZ-a Vaša stranka na čelu sa Ivom Sanaderom i kompletnom vladom je opljačkala Hrvatsku i napravila više štete nego neprijatelji u domovinskom ratu. Ta sjećate se valjda crnih fondova Hdz-e koje ste i vi koristili, a nikada niste odgovarali za to.U Vašim  redovima se nalaze dezerteri domovinskog rata, plagijatori, ljudi sa kaznenim prijavama za malverzacije na veleučilištu, primanja dvije plaće istovremeno, malverzacijama sa primanjima u upravnim vijećima i sve druge prijave koje su podnesene protiv vaše ekipe koju Vi promovirate.

Kao takvi dolazite držati moralne prodike nama Otočanima pod izgovorom bratstva i jedinstva županije i brige za Otočac, a sliku tog jedinstva vidimo svi mi skupa svaki dan i zato smo sretni da nam više ne pomažete jer Otočani su progledali i postali punoljetni i sasvim nam je ugodno i dobro bez Vas.

 

Gradonačelnik Otočca

Stjepan Kostelac, dr. vet.  med.