Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje HSS-a Ličko-senjske županije. Prenosimo ga u cijelosti uz pripadajuće dodatke:

Poštovani!

U četvrtak će se na sjednici Vlade utvrditi hrvatski model isplate poticaja u sklopu zacrtanih i definiranih modela koje propisuje nova Zajednička poljoprivredna politika Europske Unije za programsko razdoblje od 2015.-2020. godina. Hrvatska do 1. kolovoza 2014. mora izabrati modele poticaja, a osim onih koji su jedinstveni za sve zemlje postoje i pitanja na koja svaka država mora izabrati neke od  modela koji su ponuđeni, a koji su specifični za svaku državu pojedinačno. Svim državama članicama ostavljena je mogućnost da sa svojim proizvođačima odluči koji je model za nju najbolji i najprihvatljiviji. Prijedlog Ministarstva poljoprivrede je za HSS neprihvatljiv i zbog toga je HSS Ministarstvu dostavio svoj model Reforme zajedničke poljoprivredne politike.

U privitku Vam dostavljamo priopćenje za javnost i dokument HSS-ovog ravnateljstva za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i ruralni razvoj vezano za dostavu mišljenja, prijedloga, primjedbi i komentara na prijedlog “Hrvatskog modela izravnih plaćanja u okviru reforme  Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) za razdoblje 2015.-2020.” koji je izradilo Ministarstvo poljoprivrede.
Molimo Vas da  putem svog medija o istom izvijestite javnost kako bi bila upoznata s nesagledivim negativnim posljedicama ukoliko predloženi model bude prihvaćen.
Vjera u Boga i seljačka sloga!
Tajnik Ž.O. HSS-a:
Tomica Šporčić

Dodatak 1
Dodatak 2
Dodatak 3
Dodatak 4
Dodatak 5
Dodatak 6
Dodatak 7