Priopćenje za medije, TZ Gospić

Povodom optužbi zaposlenika Turističke zajednice Grada Gospića gdina Krešimira Benkovića iznesenih u javnosti 27. travnja ove godine o nemogućnosti korištenja četverosatnog radnog vremena koji mu je odobren od strane HZZO-a kako bi mogao provoditi potrebnu zdravstvenu skrb i njegu za svoje dijete zbog nerazumnih odluka direktorice TZ gđe Maje Strilić izražavamo zabrinutost i zgražanje takvim bešćutnim odlukama koje zasigurno nisu na postignutom civilizacijskom nivou u vremenu u kojemu živimo.
Očigledno je da su u TZ Grada Gospića narušeni međuljudski odnosi što potvrđuju i prethodna zbivanja koja se dobila i pravomoćni sudski epilog u korist zaposlenika, našeg mladog sugrađanina gdina Benkovića, čija su prava iz radnog odnosa bila onemogućena samovoljnim odlukama direktorice TZ zbog čega je osim pričinjene materijalne štete nepopravljivo narušena i slika u javnosti TZ kao i cijelog Grada Gospića.
Zbog svega navedenog, a prvenstveno u cilju zaštite prava na zdravstvenu skrb djeteta, tražimo od predsjednika Turističkog vijeća i gradonačelnika Grada Gospića da preuzme odgovornost za daljnja zbivanja u TZ Grada Gospića.
„Oni koji imaju zadaću upravljanja, odgajanja, ali rekao bih svi odrasli, svi smo mi odgovorni za djecu i svatko je dužan učiniti sve što je u njegovoj moći da se to stanje promijeni“ poručio je Papa Franjo u svojoj katehezi od 4. travnja ove godine te dodao „Istina je da, hvala Bogu, djeca s teškoćama u razvoju vrlo često pronađu izvanredne roditelje, spremne na svaku žrtvu i svaku velikodušnost. Ali te se roditelje ne smije ostaviti same! Moramo ih pratiti u njihovim naporima, ali im također pružati trenutke zajedničke radosti i bezbrižnog veselja, kako im se život ne bi sveo samo na davanje terapija“….
Vjerujemo da će se odgovorni političari u ovom slučaju izdignuti iz sitnih malograđanskih odnosa i pronaći snagu da donesu potrebnu odluku posebno jer dolaze iz demokršćanske političke opcije kojoj je obitelj na prvom mjestu kao i nama.

S poštovanjem,

Predsjednica kluba vijećnika HSP-HSLS i
Nezavisne liste Karla Starčevića
Sanja Rukavina