Na adresu portala Lika online je stiglo reagiranje g. Miroslava Petrya na priopćenje Ivice Čačića. Objavljujemo ga u cijelosti.

Poštovani gdine. Ivica,

nije mi jasan toliki izljev mržnje,laži i bijesa od strane vas prema meni i mojoj obitelji, a sve zato što sam radi ljudi koji su učestvovali u osnivanju HDZ-a i Hrvatske države napisao istinu i samo istinu.

Ivica ja se ne želim spuštati na vašu razinu, te se sa vama prepisivati putem portala, dok se nekolicina autora koji su pisali vaše reagiranje „hihoće“ sa strane i misle kako ste me diskreditirali.

Ivice niste i ne možete uspjeti jer istina je za nekoga bolna, a za nekoga ponosna. Naprotiv u tekstu sam ivas uz mnoge druge zaslužne domoljube naveo kao jednog od prvih članova i utemeljitelja HDZ-a.

Ivice, u svome reagiranju niste opovrgnuli niti jedan navod koji sam napisao, a pišete o mojimlažima i izmišljotinama. Očito je da su se pojedinci kojima služite kao glasnogovornik pronašli povrijeđenima, ali ja stvarno za to ne vidim razlog jer jedini tko bi trebao biti povrijeđen sam ja koji sam osnovao HDZ u Gospiću i nisam pozvan na 25-tu obljetnicu stranke, ali nisam povrijeđen kao što sam naveo i u čemu je onda problem. Možda u istini???

Da ti razum stane od traljezganja! Eto po vama postade ja odmetnik i Mesićevac koji je 2000.-te godine nakon izbora Stipe Mesića za predsjednika RH, te dolaskomSDP-a na vlastjedini u Gospiću bio smijenjen iostao bez radnog mjestau Zavodu za zapošljavanje i nezaštiti me kako navodite moj prijatelj Stipe Mesić. Ivice, ni tada nikoga nisam kumio ni molio, a niti sam plakao.Paralelno sa tim događanjima su pojedinci (neću zasada navoditi imena) u gospićkom HDZ-u iskoristili prigodu i umnožavanjem glasaćih listića u neograničenom odnosno potrebnom broju, koje su kopirali na kopirnom aparatu u službenoj instituciji izvršili krivotvorenje unutarstranačkih izbora i moje rušenje u HDZ-u (sličan model je naknadno primijenjen i na petom Općem saboru HDZ-a kada je Ivo Sanader postao predsjednik HDZ-a). Usprkos svim makinacijama mi je „nedostajalo“ 4 glasa, a ne kako vi navodite 90% glasova. Ivice, zar ste zaboravili ili niste mogli ni znati (pretpostavljam da niste mogli ni znati) da su sva ta zbivanja bila uvertira pred peti Opći Sabor HDZ-a, koji se održaodva mjesecakasnije odnosno 30. travnja 2000. god., a sve u cilju kako bi izaslanici iz Ličko-senjske županije glasovali za Ivu Sanadera. Možda vi ni danas niste svjesni ovih navoda, ali to vam je istina.

Ivice, odešmo nas „dva“ ovim dopisivanjima u „visoku politiku“ koje možda ni nakon ovoga moga dopisića kojim vas ne želim povrijediti, ni dalje ničega niste svjesni, ali to vam je Ivice istina i „visoka“ politika, jer se „vodila bitka“ da li će HDZ preuzeti tuđmanovska struja predvođena Ivićem Pašalićem ili Sanadova struja koja je bila poželjna međunarodnoj zajednici. Nadalje Vas podsjećam da sam u to vrijeme prozivao pojedince za pljačku MOL-a, Hrvatskih šuma, i robnih rezervi u gospićkom Paromlinu, a što je vjerojatno jednim dijelom ubrzalo atak na mene iz razloga jer su se pojedinci osjetili ugroženima.

Ivica, istina je da sam 2001. god. izašao na lokalne izbore sa nezavisnom listom pokušavajući spašavati što se može u cilju sprječavanja „detuđmanizacije“ Hrvatske, jer je u tom trenutku „detuđmanizacija“ bila poželjna, a za provođenje čega je bio zaduženi Stipe Mesić i HDZ-a na čelu sa Ivom Sanaderom. S ponosom napominjem da sam jedan od 100 osnivača Udruge HIP na državnoj razini, te da sam na izbore izišao putem Udruge građana HIP, a sve u dogovoru sa prijateljima Miroslavom Tuđmanom, Antom Beljom, Đurom Njavrom, Andrijom Hebrangom, Nenadom Ivankovićem, admiralom Davorom Domazet Lošom i mnogima drugima od kojih je većina u posljednjih cca godinu dana zahvaljujući predsjedniku Karamarku ponovno postala aktivna u HDZ-u. Istina je da smo na županijskoj razini osvojili nešto manje od 5% glasova i nismo prošli izborni prag, a prema informacijama dobivenim od časnih članova HDZ-a koji su bili članovi biračkih odbora rečeno mi je da su dobili naputak i da su morali poništavati dio glasova koje sam dobio na način da su uz listiće na kojima je bilo zaokruženo moje ime zaokruživali još jedno i na taj način je listić postao nevažeći.

Ivice, ukoliko mene smatrate izdajnikom i odmetnikom pitam se da li onda ti i pisci tvoga reagiranja smatrate izdajnicima Miroslava Tuđmana koji je danas saborski zastupnik HDZ-a, Antu Belju koji je jedan od osnivača HDZ-a, Andriju Hebranga, Đuru Njavru koji je aktivan u HDZ-u, itd. da dalje ne nabrajam. U to vrijeme smo polučili odličan rezultat sa nezavisnim listama u Republici Hrvatskoj, a na primjer jedan mladi i perspektivan dečko poput Danijela Jurjević kao kandidat HIP-a je izabran za načelnika općine Lovinac, a što smo smatrali dobrom stvari.

Ivice, za mene je najveći izdajnik Hrvatskog naroda Ivo Sanader i njegovi „igrači“ koji su opljačkali našu državu!

Ivice, napominjem da se ja iz HDZ-a nikada nisam isčlanio, kao ni moja supruga, niti moj mlađi sin (kojega smo u ožujku 1990. god. upisali u HDZ-e sa 1,5 godinom starosti), ali smo ipaksvi 2000. god. izbrisani iz članstva. Kad već spominješ članove moje obitelj mogu ti reći da se je mojstariji sin jedini iz Ličko-senjske županije na petom Općem saboru HDZ-a usprotivio izboru Ive Sanadera za predsjednika stranke (može se provjeriti snimka), te je i u to vrijeme Ivu Sanadera javno sa govornice prozvaokriminalcem, a vrijeme je kasnije pokazalo da je imao pravo.Kad već dirate obitelj zar ste zaboravili da su Ivo Sanader i njegovi puleni među kojima ste bili i vi raspustili i izbacili iz HDZ-a cijelu obitelj Tuđman i Tuđmanovu mladež Hdz-a koja mu nije bila sklona, a među kojima je bio i moj sin koji je u tom trenutku bio dopredsjednik nacionalnog odbora MHDZ-a, a o čemu Vam može posvjedočiti cijelo vodstvo mladeži iz toga razdoblja od KrunoslavaGašparić, MariaKapulice, Tomislava Đonlića, Ivice Tafre, Zdeslav Milasa, Orlanda Medo i mnogi drugi.

Ivice, kad već vrijeđaš znaš li da je moj sin bio jedan od miljenikia pokojnog predsjednika Tuđmana, te da mu niti ijedna godišnjica smrti predsjednika nije prošla, a da ju nije dostojanstveno obilježio. Sram te bilo!

Ivice, sjećaš li se možda tko je u vrijeme progona Ante Gotovine u centru Gospića stajao na štandu i skupljao potpise potpore generalu, ti/vi ili moj sin, a tko ga je progonio?

Recite mi koje sam ja to osobne interese ostvario kroz HDZ, zato što sam kupio auto na kredit s rokom otplate od 7 godina u vrijednosti tadašnjih 32.000 DM i što živim u istom stanu na trećem katu u kojemu je davne 1990. god. bio i ured HDZ-a.

Ivica, koliko me sjećanje služi ja sam ti pomogao da postaneš direktor Croatia transporta, a što ne smatram nikakvom mojom zaslugom jer si u najmanju ruku to i zaslužio, a o lažima da sam te izbacio na ulicu i ostavio bez posla nemam komentara jer to nisam nikada nikome učinio, a kamoli nekome s kim sam se u to vrijeme susretao.

Ivice, ružno je i krajnje nekorektno kada spominjete članove nečije obitelji, a koji o vama nikada ništa ružno nisu rekli ni napisali. Kako bi se vi osjećali vi da vam netko spominje djecu i obitelj?

Ivice, pisce teksta morate educirati da se to tako ne radi jer obitelj je svetinja, a u svetinju se ne dira!!!

Ivica, nakon izlaska Stipe Mesića iz HDZ-a 1994. god. mislim da ste gavi i vaši prijatelji učestalo kontaktirali i dočekivali dok sam ja bio naklonjen Tuđmanovoj,Šuškovoji Pašalićevoj„struji“ HDZ-a, a koju su pojedinci nazivali desnom odnosno tvrdom „strujom“ stranke.

Pobogu Ivica, Stipe Mesić je 1994. god. izašao iz HDZ-a i osnovao Hrvatske nezavisne demokrate, a ja sam 1995. god.po odluci predsjednika Tuđmana bio kandidat za Zastupnički dom sabora RH, kada sam ponovno izabran u visoki Hrvatski dom.

Ivica, ukoliko me želite proglasiti Mesićevcem iz razloga što sam uz mnoge druge naveo da je Stipe Mesić u svojstvu izaslanika središnjice HDZ-a 1990. god. bio gost na predizbornom skupu u Gospiću, koji se održao ispred Hotela „Lika“, e pa Ivice vi ste mu tada uz druge dečke čuvali leđa ili možda griješim i ne govorim istinu?

Prilog: -fotografija kojom potkrepljujem navedeno

Ivice, pozivate se na Dražena Jurkovića s kojim sam i ja prijatelj, ovim putem vas pitam dali je i on Mesićevac i odmetnik jer usprkos tome što je bio utemeljitelj Hdz-a jedno vrijeme bio i predsjednik lokalnog HNS-a.

Ivice, da li ovim vašim reagiranjem koje su vam drugi napisali preko moga imena i pokušaja proglašavanja mene Mesićevcem možda pokušavate diskreditirati i sadašnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je 2000. god. bio voditelj izbornog stožera Stipe Mesića u svojstvu kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, a s kojim se naknadno razišao. Čemuvaše zamjerke da nekome predsjednik prisustvuje otvorenju ureda uz nazočnost dogradonačelnika Grada Gospića.

Ivice, da li sam ja, predsjednik Karamarko, možda gradske i županijske vlasti, ili moja obitelj Mesićevci ili si možda ti Mesićevac jer si u nekoliko navrata od kada je Stipe Mesić izašao iz HDZ-a bio sa njim u kontaktu/ima, a isti kod mene nikada u stanu nije bio, a i jako dobro se u našem malom gradu sazna tko je i kada kod koga bio i što je radio.

Ivice, da li ste zaboravili da je Stipe Mesić 21. srpnja 2000. god.uoči dana Grada Gospića službeno bio pozvan i prisustvovao otkrivanju spomenikapoginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog ratana Trgu Alojzija Stepinca u Gospiću, a u tom periodu sam ja za vas već postao odmetnik HDZ-a koji se priklonio Miroslavu Tuđmanu.Ivice, samo da znate da sam ja inicirao izgradnju spomenika žrtvama domovinskog rata, te da sam izradu idejnog rješenja za izgradnju istoga dogovorio sa mojim prijateljem i akademskim kiparom Krunom Bošnjakom koji mi je rekao da svoj rad poklanja braniteljima Gospića, kao i da sam za izgradnju istoga osigurao sredstva putem Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a sve u dogovoru sa ministrom i mojim velikim prijateljem pok. Jurajom Njavrom. Usprkos svim vašim objedama na moj račun na otvorenje spomenika kojemu je prisustvovao Stipe Mesić nije bio nazočan ni akademski kipar Kruno Bošnjak, a ni moja malenkost iako smo odradili glavninu posla da se spomenik izgradi.

Ivice u vašem izljevu bijesa niste naveli što sam ja to slagao o osnivanju HDZ-a u Gospiću, jer u laži su kratke noge, pa ih je lako raskrinkati!

S poštovanjem,

U Gospiću, 10. travnja 2015. god.

Miroslav Petry