Priopćenje Nikole Marasa

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje predsjednika GO SDP-a Grada Gospića Nikole Marasa na tekst razgovora sa županom Milanom Kolićem. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

           Poštovane sugrađanke i sugrađani Gospića dužan sam odgovoriti na iznesene neistine gospodina župana Milana Kolića, koje smo već nekoliko puta demantirali kolega Darko Banić i ja. Koalicije sa gospodinom Karlom Starčevičem nikada nije bilo, niti je bilo razgovora o tome, ali kako kaže poslovica „u strahu su velike oči“ gospodine Koliću, a gospodin Kolić je očito zabrinut kada se kao župan Ličko-senjske županije osvrće u svojim odgovorima isključivo na Gospić. Za informaciju gospodinu Koliću izborni rezultat SDP-ovog kandidata na prošlim izborima je do sada najbolji rezultat ostvaren sa  nekim kandidatom SDP-a u Gospiću, sa rezultatom od 1171 glasova ili 18,53 % i to gospodin Kolić zna i  to je rezultat koji se ne može na taj način prezentirati kao što čine istaknuti pojedinci, ali to govori samo o njima koliko se boje građana što je dobro za demokraciju. Gospodin Kolić je idejno i ideološki prazan, kao i njegov predsjednik Tomislav Karamarko, a takve zanima samo kako doći na vlast, a kako će biti građanima je u drugom planu, kao da građani ne shvaćaju kako su danas potrebna nova radna mjesta, prihodi i projekti. Ono za što se GO SDP Gospić borio u prošlom mandatu je istina, jer do tada je vladao strah zbog diktature Darka Milinovića i Ive Sanadera i očito je kako se pokazalo korisnim za demokraciju, jer nezadovoljni bivši birači HDZ-a su se odlučili dati glas listi gospodina Karla Starčevića. Očito je kako se ta grupica HDZ-ovaca i dalje ima razloga bojati demokracije, a mi znamo i zašto! GO SDP Gospić ostaje otvoren za sve poštene ljude koji žele raditi i stvarati, a danas nije presudna prazna ideologija, nego volja za transparentnost, rad i poboljšanje standarda svih građana Gospića, Ličko-senjske županije i RH.  Naravno kao i uvijek imamo lažne proroke, lažne stručnjake i demagoge, pozivam ih sve neka svojim imenom i prezimenom istupe i čine nešto kako bi nam bilo bolje. Ne znam što ih danas sprečava u tome! Zato umjesto da se boje, pozivam gospodu Kolić, Milinović, Krmpotić da odgovore:

 

1.         Kada će Grad Gospić aplicirati i dobiti prvu kunu ili euro iz fondova EU?

2.         Kada će projekt „Razvojni centar Ličko-senjske županije“ biti u funkciji?

3.         Kada će pročistač i kanalizacijski sustav biti u funkciji?

4.         Kada će poduzetnička zona biti popunjena sa novim tvrtkama?

5.         Kada će biti vraćen spomenik Nikoli Tesli u Gospiću?

6.         Kada će Turistička zajednica Grada Gospića pokrenuti nove turističke projekte,

kao naprimjer sportsko-rekreacijska zona Gospić, Žabica, Brušane?

7.         Kada će biti sanirana divlja odlagališta smeća?

8.         Kada će Gospić postati poznat po tranparentnosti?

9.         Kada će Gospić dobiti nove vodovodne cijevi?

10.       Kada će sva potencijalna poljoprivredna zemljišta biti u funkciji?

 

Što se tiče medija, molim istaknutu gospodu Kolić, Milinović, Krmpotić neka se ne miješaju u rad medija i neka ne sputavaju slobodu medija kao što su to činili do sada!

S poštovanjem,

Predsjednik GO SDP-a Gospić

                                                                                               Nikola Maras