Prema popisu stanovništva za 2011. godinu, u Gradu Otočcu boravi oko 290 studenata a prema ažurnijim podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, za prošlu školsku godinu, možemo naslutiti da se taj broj nije previše mijenjao.
Pravilnikom o potpori za pokriće troškova prehrane studenata i temeljem posebnih geografskih i prometnih osobitosti studentima Ličko-senjske županije iz Senja, Otočca, Ličkog Lešća te Brinja 2008. je dodijeljena razina prava 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno. U prijevodu, 32,20 kn dnevne subvencije. Studenti Grada Otočca nažalost svoje pravo mogu objesiti mačku o rep, jer svoju subvenciju nemaju gdje iskoristiti. Nemaju menzu niti bilo kakav objekt koji bi subvencionirao njihovu prehranu, na koju imaju zakonsko pravo. Obzirom da Veleučilište “Nikola Tesla” i Upravni studij u Otočcu djeluju od akademske godine 2006./2007., možete zamisliti kolika sredstva su Otočki studenti praktički donirali hrvatskom državnom proračunu. Već okvirnom računicom možemo shvatiti da se godišnji iznos neiskorištene subvencije bliži milijunskom.
O potrebi menze dovoljno je priupitati studente Upravnog studija u Otočcu, kojima raspored studentskih obaveza vjerojatno niti ne dozvoljava drugačiju prehranu. O adekvatnosti i opremljenosti jedine ličke menze, one u Gospiću, bi se također moglo govoriti a odgovornost za sve to je jasna. Prema pravilniku o studentskoj prehrani, potporom se korisniku podmiruje dio troškova prehrane u restoranima s kojima Ministarstvo ili od njega ovlaštena ustanova (Veleučilište) sklopi ugovor.

Studentski Zbor Gacke
Bruno Ćutić