Priopćenje predsjednika GO SDP-a Gospić Darka Banića

Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje predsjednika GO SDP-a Gospić Darka Banića koje prenosimo u cijelosti:

Poštovane građanke, poštovani građani Gospića !

Nastavak ispod oglasa

Na početku se, u ime Gradske organizacije SDP-a Gospić želim zahvaliti svim biračima koji su svoj glas dali Koaliciji SDP-HNS „Zajedno za lički san“ na lokalnim izborima, te našem kandidatu za gradonačelnika Nikoli Marasu. Izbori su iza nas, a kako bi spriječili zlonamjerne komentare o tome kome bi naši birači dali glas, priopćenje upućujemo danas.

Zlonamjerno je i potpuno neprimjereno od strane HDZ-a javno iznositi neistine da je SDP bio u koaliciji sa Karlom Starčevićem i njegovom listom. Sve o tome govore rezultati na glasačkom mjestu u Metku i Vrebcu u kojima HDZ do sada nije dobivao niti glasa. Zanimljivo je da ne spominju gubitak svojih 2500 tisuće glasova. HDZ s tim pokušava prebaciti fokus sa bitnih činjenica, a to je, zasigurno uzdrmana utvrda, što su prenijeli i svi nacionalni mediji, jer su za „dlaku“ pobijedili. SDP je svoje birače javnim priopćenjem pozvao da glasaju prema savjesti, ne favorizirajući nikoga.

Iskreno mi je žao što građanke i građani Gospića nisu prepoznali rad i djelovanje Gradske organizacije SDP-a, kojoj je sam HDZ više puta javno priznao da može učiti od njega što se tiče unutarstranačke demokracije. Istina je da smo kolega Nikola Maras i ja , kao vijećnici u Gradskom vijeću postavili u 4 godine mandata više od 150 pitanja na sjednicama, a sve za bolje uvjete života i rada u našem gradu. Uspjeli smo putem Gradskog vijeća demokratizirati Gospić.  Žao mi je što građani to nisu prepoznali, već su dali glas stranci koja je na optuženičkoj klupi i što su, očito, brzo zaboravili tko je Hrvatsku doveo u krizu, a ta stranka sada traži i  prijevremene državne izbore! Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Bez obzira na izborni rezultat, nećemo prestati sa svojim djelovanjem, u smislu suradnje s Vladom RH. Sve ćemo učiniti da Gospić bude europski grad, jer ne želimo da u Gospiću prevladavaju ideološke razlike. Svi oni koji ga žele vraćati u prošlost, neće uspjeti, jer ćemo odmah i bez razmišljanja reagirati i upozoriti građane.

Gospić je napravio veliki iskorak u demokratizaciji, za što je opet najviše „odgovoran“ SDP, ali su, isto tako, još uvijek prisutne nedemokratske metode pritisaka na birače, za što je odgovorno nekoliko moćnika, kojih se građani još uvijek boje. Ali, kao što sam već napomenuo, utvrda je uzdrmana !

Koalicija „Zajedno za lički san“ SDP-HNS je okupila mlade, obrazovane, sposobne i najvažnije, prošlošću neopterećene ljude, koji su imali program za novi Gospić. Nismo uspjeli. Pobijedili su oni koji su opterećeni prošlošću, koji se ne susprežu niti ukloniti vijenac sa spomenika hrvatskih branitelja, kojima je jedini cilj vladati !

Na kraju, pristojno je čestitati pobjedniku, gosp. Petru Krmpotiću. Također, čestitam i gosp. Karlu Starčeviću na fer utakmici.

Novom gradonačelniku i njegovim suradnicima poručujem da se prestanu baviti drugima, već da napokon u Gospiću pokrenu gospodarstvo i teme važne za budućnost ovog grada, kako bi uspjeli zadržati i ovo malo stanovnika u Gospiću.

SDP će nastaviti sa radom kroz Gradsko vijeće i dalje se boreći za demokratski Gospić, sa jednakim mogućnostima za sve građane, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

  Predsjednik GO SDP-a Gospić

   Darko Banić dipl. oecc.