Poštovane građanke i građani Grada Gospića,

kako sramotna vlast HDZ-a u Gospiću još uvijek nalazi načine kako Vašim novcima stvarati medijsku blokadu rada Gradskog vijeća u Gospiću i prenositi lažnu sliku o uspješnosti poslovanja dužan sam dovršiti posao kao predsjednik GO SDP Gospić i uložiti dodatni trud kako bi istina osvijestila i maknula takve ljude sa političke scene Gospića i Like, jer ti su ljudi dali svoj doprinos u najvećoj krađi Hrvatske u povijesti. Za početak Aktualni sat se i dalje obavlja procedurom koja nije propisana Poslovnikom o radu, samim tim je nezakonita i na taj način se želi dati prostor gradonačelniku Krmpotiću da svojim „slatkoriječivim“ stilom drži govore u stilu Huga Chaveza ili Fidela Castra, a da pri tome ništa konkretno ne govori.  Ostavljam mogućnost  predsjedniku Gradskog vijeća Petru Radoševiću i tajniku Slavenu Stilinoviću da proceduru reguliraju Poslovnikom o radu Gradskog vijeća Grada Gospića, ukoliko se to ne dogodi osobno ću slučaj prijaviti Ministarstvu uprave.  Sedam  godina ukazujem na probleme Gospića kao što su diktatorsko vladanje Milinovića zbog vlastite koristi, koje je dovelo do krađe i nedovršavanja projekata kao što su pročistač otpadnih voda, kanalizacijski sustav, prazna poslovna zona, nenamjensko trošenje novca i niz drugih sumnjivih trošenja kao što je božično kićenje za famoznih 700.000,00 kn, a sada se može za isto ne mali iznos od 250.000,00 kn. Milijunsko plaćanje zateznih kamata o kojima sam osobno također prvi govorio,  ne treba ni spominjati, jer sada kao imamo bezuvjetno mišljenje revizije.

Zanimljivo je to što na prošle dvije sjednice inzistiram na odgovoru zašto Gospić više nema bežični internet, dok je na projekt Gs-online uloženo samo u 2009. godini cca. 500.000,00 kn, a sljedeće godine je uloženo još toliko itd…tako da je iznos sveukupno preko 1 milijun kuna,  a tada bivši gradonačelnik Milan Kolić  odgovorio je kako se radi o opremi, a naravno na naš višestruki upit nismo mogli dobiti specifikaciju te opreme. Danas dobivamo odgovor kako se radi o 11 računala i dodatnoj opremi. Zar 11 računala košta 500.000,00 kn?!! Ono što je sigurno danas Gospić više nema bežičnog interneta, a novca više nema. Zar to nije bio neki skup internet?!!!

Isto tako na zadnjim sjednicama se govorilo o doslovno svim temama koje tište građane Gospića, kao što su nezakonitosti kamenoloma Podoštra i potrebi saniranja, radu Turističke zajednice Grada Gospića, a za iste su upućene odgovarajuće prijave. Naravno našlo se načina da se i dalje zaobilazi spomenik Nikole Tesle, dok je u međuvremenu podignut najveći na svijetu u Pragu. Za Dane ličkog krumpira je proračunom predviđeno 40.000,00 kn, ali gradonačelnik Krmpotić ne želi kazati da li će udruzi i uzgajivačima sredstva biti uplaćena, unatoč teškim problemima koji ih pogađaju, a znamo koliko je bitan lički krumpir kao brend koji je zahvaljujući našim entuzijastima zaštićen kao proizvod na nivou EU.  Zato se i dalje u pola godine može potrošiti na, kao što je navedeno u proračunu, usluge voznog parka i ureda 187.506,00 kn i promidžbu, informiranje, odnose sa javnošću 69.379,00 kn, odnosno zajedno 256.878,00 kn. Ono što je ključno, a na naše inzistiranje se pokrenula ideja za otvaranje Poslovnog razvojnog centra, a do sada je utrošeno 150.000,00 kn i na upit prema Krmpotiću nismo dobili odgovor. Predviđenih 50.000,00 kn za osnivanje poljoprivredne zadruge isto je prekriveno Krmpotićevim velom tajne. Neznam kako ćemo Krmpotića uspjeti natjerati da do kraja evoluira i shvati kako bez poduzetništva nema nove stvorene vrijednosti, a recepti iz davne prošlosti „kruha i igara“ ili bolje reći „igara i igara“ ne prolaze više!  O svakoj temi ćemo građane nastojati dodatno posebno izvijestiti.

Radio Gospić godišnje dobije cca. 1 milijun kuna i sam direktor Marin Smolčić izjavio je da se za uloženih maksimalno 30.000,00 kn može dobiti izravan medijski prijenos sa sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine. Pitam građane Gospića i Ličko-senjske županije kome to ne odgovara?!!!

Bitno je i to što je protiv gradonačelnika Krmpotića očito podignuta kaznena prijava od strane PU Ličko-senjske županije zbog istrage nezakonitosti na Veleučilištu „Nikola Tesla“, odnosno omogućio je svom stranačkom drugu Branislavu Šutiću jedinstveno u svijetu isplatu dvostruke pune plaće za dekana Veleučilište „Nikola Tesla“ i ravnatelja JU NP „Plitvička Jezera“, što je utvrdio upravni nadzor MZOS.  Zar to samo po sebi nije dovoljno da se Krmpotić samovoljno makne sa pozicije gradonačelnika, ali on smatra kako je to odgovorno i zakonito.

Pozitivno je to što su pojedini vijećnici HDZ-a počeli uviđati i čak priznavati greške iz prošlih mandata, znajući tko je uistinu odgovoran za sve. Dosta je diktature i kupovine naroda vlastitim novcima! Ne dozvolite da vas kupuju vlastitim novcima, jer na taj način ugrožavate i dalje budućnost Vaše djece i sebe! Gospić i Lika su zreli za demokratske iskorake i da postanu pravi div u gospodarskom i turističkom smislu na nivou regije i Hrvatske! Moramo se riještiti bespotrebnog tereta par pojedinaca, koji nas već godinama vode u provaliju!

S poštovanjem,

Predsjednik GO SDP-a Gospić

    Nikola Maras