Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje ravnatelja Doma zdravlja Otočac dr.sc Branislava Šutića koje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gradonačelniče,
obraćam se Vama ali i svim našim građankama i građanima.
Vrijeme je blagdana, ispraćanja stare godine i nije vrijeme za bilo kakve polemike na bilo kojoj razini ali ne mogu niti kao građanin niti kao ravnatelj Doma zdravlja Otočac ne reagirati na ono što ste danas iznijeli na sjednici Gradskog vijeća.
Uvažavajući Vašu funkciju gradonačelnika ali i Vaše godine života iznenadio sam se da na Gradskom vijeću iznosite neistine, da obmanjujete vijećnike i svoje građane koji su Vas izabrali na tu časnu funkciju.
Osobno sam poslao nekoliko dopisa u zadnjih godinu dana u kojima sam Vas zamolio (iako ste to i po zakonu dužni činiti jer se proračun našeg Grada puni upravo porezima koje plaćaju i naši građani) da sufinancirate mamograf za preventivno otkrivanje raka dojke, zatim i ultrazvuk i radiologa jer je to novac naših građana pa smo htjeli podići razinu zdravstvene zaštite jer je zdravlje svima nama, svim našim građanima na prvom mjestu.

Gradonačelnik Kostelac govori neistine vijećnicima i građanima?

Na današnjoj sjednici govorite da Dom zdravlja nije zahtjeve poslao na vrijeme pa Vas poštovani gradonačelniče podsjećam i na datume svih zahtjeva koji su uredno dostavljeni u Vaš ured: prvi zahtjev upućen je 30.11.2015;drugi 03.02.2016, zatim 29.02.2016. te zadnji 05.12.2016.- znači dopisi i zamolbe su slane i početkom i krajem godine a Vi Dom zdravlja niste uvrstili. Da Vas podsjetim,proračun ste usvojili 15.12.2016. a zahtjeve ste, kako sam i naveo, dobivali i početkom i krajem godine, pa neka građani i građanke procjene tko ne govori istinu.

Poštovani gradonačelniče Kostelac poštivao sam Vas kao svog i našeg gradonačelnika, te stoga nikada ne bih tako tešku riječ upotrijebio prema nikom a najmanje prema Vama u funkciji koju obnašate ali kada ste prema svojim građanima koji su Vas izabrali tako postupili (a radi se o zdravlju građana) moram upotrijebiti tu tešku riječ -lažete.”

dr.sc Branislav Šutić

Dopisi upućeni gradonačelniku