U zadnjih nekoliko tjedana svjedoci smo raznih natpisa u lokalnim portalima i drugim medijima gdje se želi prikazati da Općina Perušić angažira investitora koji će dovesti razne vrste otpada u sam Perušić i time ugroziti sigurnost stanovnika Perušića a i cijele Like, također u nekoliko članaka se sve počelo pretvarati u političke igre pojedinih političkih stranki na području Ličko-senjske županijepa  shodno tome Općina Perušić daje sljedeće pojašnjenje nastale situacije:

Područje „bivše ciglane“  je bilo vlasništvo privatne tvrtke koja je u stečaju i s kojom Općina Perušić nema nikakve veze, također tvrtka „Grit inter“ d.o.o. je u stečajnom postupku ušla u određenu vrstu stjecanja prava nad istim, Općina Perušić je naknadno upoznata koju vrstu djelatnosti obavlja gore navedena tvrtka te je od iste traženo da ispuni sve potrebne zakonske postupke i ishoduje sve potrebne dozvole kako bi obavljala navedenu djelatnost.

U daljnjem tijeku postupka Općina Perušić nije sudjelovala zbog mogućeg potencijalnog utjecaja na državna tijela koja donose Odluke u samom postupku. Također smatramo da svi natpisi na lokalnim portalima i pozivanja na potpisivanje peticije je pokušaj utjecaja određenih političkih stranki na Zakonodavna tijela u samome postupku donošenja određenih Mišljenja i Odluka sukladno Zakonskim legislativama.

Stav Općine Perušić prema gore navedenoj temi je da ako budu zadovoljeni svi zakonski uvjeti i ishodovane sve potrebne dozvole od nadležnih tijela te ne bude zapreke za početak obavljanja navedene djelatnosti, Općina Perušić neće biti protiv navedenoga, ukoliko bilo tko od stručnjaka koji su uključeni u postupku donošenju Odluke o radu navedenog pogona bude protiv sa utemeljenim tvrdnjama koje to potkrjepljuju te se ne budu mogla izdati potrebna Mišljenja i sl. Općina Perušić zauzet će stav da ta djelatnost se ne obavlja u Perušiću.

OP