Priopćenje za medije na presudu Međunarodnog suda u Haagu u tužbi za genocid koju je podnijela Hrvatska protiv Srbije

STOŽER ZA OBRANU DIGNITETA DOMOVINSKOG RATA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Gospić 04.veljače 2015.g.

Priopćenje za medije na presudu Međunarodnog suda u Haagu u tužbi za genocid koju je podnijela Hrvatska protiv Srbije 

Stožer za obranu digniteta Domovinskog rata Ličko-senjske županije ne može nijemo gledati ponovne pokušaje prekrajanja i krivog isčitavanja naše ne tako davne prošlosti.

Nakon što smo dugih 16 godina čekali zadovoljštinu u vidu donošenja osuđujuće presude protiv Srbije za zločine genocida koji su Srpske snage počinile u Domovinskom ratu ponovno smo nažalost dočekali samo razočarenje, gorčinu i tugu.

Umjesto da je ICJ u Haagu donio pravednu presudu i presudio u korist žrtve on je donio političku presudu u cilju izjednačavanja krivnje i nasilne pomirbe. Bez ikakvih valjanih argumenata odbacili su sve dokaze i tvrdnje Hrvatske strane i poslali poruku svim budućim režimima i diktatorima da slobodno mogu napadati, rušiti i ubijati jer nikada neće doseći kriterije da bi ih se osudilo za genocid.

Još više nas boli ponašanje sadašnje ali i prijašnjih vlasti, kako možemo očekivati da nekakvi međunarodni sudovi osude Srbiju za genocid kad naši sudovi i tužiteljstvo nisu podigli nijednu tužbu za genocid protiv krvoloka iz vrha tadašnje Jugoslavije i JNA.

Sramotno je vidjeti da gotovo nijedan Hrvatski političar nije reagirao na jučerašnje izjave vrha srpske vlasti koji nijednom nisu spomenuli srpske zločine ali su uredno Oluju proglasili zločinom na temelju jučerašnje presude.

Zbog svega navedenog uz maksimalno poštivanje međunarodnog suda ne možemo prihvatiti ovakvu presudu i svim dozvoljenim mogućnostima nastavit ćemo borbu za dokazivanje krivnje tadašnje Jugoslavije a današnje Srbije za zločine koje su počinili u Hrvatskoj o kojima je u izdvojenom mišljenju govorio brazilski sudac koji je rekao da ono što se događalo u Hrvatskoj 91. godine nije bio rat nego krvoproliće.

HRVATSKA IZNAS SVEGA –HRVATSKU NIZAŠTO