Priopćenje: Zaključci sastanka braniteljsko-stradalačkih i domoljubnih udruga

Priopćenje: KOORDINACIJSKO-OPERATIVNI TIM REPUBLIKE HRVATSKE

Vukovar, 19.ožujka 2014.g

Nastavak ispod oglasa

ZAKLJUČCI SASTANKA BRANITELJSKO-STRADALNIČKIH I DOMOLJUBNIH UDRUGA RH

 

Dana 19.03.2014.g. u Vukovaru je održan sastanak KOT-a RH kojem je nazočio i potpredsjednik Udruge ratnih veterana 9.GBR Vukovi ujedno i predsjednik Stožera Ličko-senjske županije za obranu digniteta Domovinskog rata Antonijo Šebalj, predsjednik Gospićke HVIDRA-e Ivan Alić Šuki te kordinator KOT-a iz Otočca ujedno i član naše udruge Marijan Marić.

Na sastanku su doneseni sljedeći zaključci, koji su i izneseni javnosti na konferenciji za tisak ispred policijske postaje u Vukovaru uz petominutnu blokadu prometa.

1. Odmah staviti u hitnu proceduru Saborsku raspravu , vezanu za protuzakonito postavljanje dvopisanih i dvojezičnih ploča u Vukovaru , koja se bezočno ignorira od rujna 2013.

2. Zahtjevamo da se prikupljeni potpisi za pokretanje referenduma provjere odmah.

3. Zahtjevamo od Predsjednika Sabora pokretanje rasprave u Saboru o referendumu, odnosno njegovo postupanje prema našem Zahtjevu da se referendum o izmjenama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina raspiše i provede u što kraćem roku.

4. Zahtjevamo da se Vukovar proglasi Mjestom posebnog pijeteta, te se prihvati cijeli Projekt po svim njegovim točkama, kako je već zahtjevano.

5. Zahtjevamo da se prestane zadirati u stečena i egzistencijalna prava branitelja, te da se njihova primanja više ne vode u kategoriji „povlaštenih“ jer ona to nisu ni po kojem parametru.

Ukoliko se navedeno ne usvoji u roku od 40 dana, branitelji će jasno pokazati što misle o takvom kršenju demokratskih procedura i demokracije u Hrvatskoj.
Također ćemo, poštivajući Ustav RH i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina po čl.8, maknuti protuzakonito postavljene dvojezične i dvopisane ploče sa pročelja zgrada u gradu Vukovaru.

Predstavnici 382 braniteljsko stradalničke i domoljubne udruge, te pojedinci okupljeni u Koordinacijsko-operativni tim RH.

Stožer Ličko-senjske županije za obranu digniteta Domovinskog rata u Gospiću