Zadnjih mjeseci uzavrela je politička situacija u Otočcu. Pri tome se povremeno eksponiralo ime zamjenika gradonačelnika Nenada Jankovića. S ciljem iznošenja detalja iz svojeg političkog rakursa Nenad Janković nam je proslijedio priopćenje koje u cjelosti prenosimo:

Poštovani,

radi točne interpretacije u javnosti i nedvosmislenosti svoje ostavke na dužnost Predsjednika skupštine HRO-a dostavljam vam u prilogu tekst ostavke koji je priopćen na HRO.

Iznošenjem kritičkog stava i mišljenja na ovu i slične teme bilo je u medijima objavljeno raznih informacija i priopćenja od strane drugih. Da ne bi bilo osnovom toga zabune, ovdje jasno ističem da je ovo moj neovisan stav.  Onima kojima to smeta, i kojima je zbog toga ugrožen njihov interes, u javnost plasiraju njima poželjne priče, da sam ja u nekakvoj suradnji sa drugim političkim strankama, želeći me na taj način diskreditirati. Tu su i oni koji potajno i skrivećki gaje želju da se domognu moći i vlasti šireći takve priče ne bi li time otvorili prostor i priliku za sebe ne nudeći ništa osim konstatacija i kritizerstva. Na njihovu žalost, po tko zna koji put ističem ( mada za takve to ništa ne vrijedi ) da ja nisam član niti HDZ-a niti bilo koje druge političke stranke niti imam namjere to biti. Uvijek sam na istim pozicijama kao politički nezavisan i uvijek ću tu ostati i po toj političkoj opciji sam kao čovjek prepoznat u našem gradu. Sa svim političkim akterima koji doprinose svojim konstruktivnim djelovanjem prosperitetu i napretku našeg grada razgovaram i razgovarat ću. Nikad neću sijati jednoumlje koje dijeli ljude na „vaše i naše“ na „tko nije s nama protiv nas je“ na građane koji su za mene i one koji to nisu. Obnašajući dužnost zamjenika gradonačelnika uvijek sam imao i imam svoj stav i svoje mišljenje i  jednako bio otvoren za sve naše građane bez obzira na njihovu stranačku pripadnost ili simpatije a tako će i ostati, ističe Nenad Janković koji nam je dostavio i dokument ostavke na mjesto predsjednika Skupštine Hrvatskog radija Otočac.

L. O.