Pripremite se za susnježicu i snijeg!

Foto: N. Mraović

I u prvom dijelu drugog dana nove godine bit će većinom oblačno s kišom, u gorju i susnježicom i snijegom, a poslijepodne će se sa zapada razvedravati. Bit će hladnije nego na Novu godinu, osobito na kopnu. U nastavku tjedna promjenljivo, i dalje uz povremene mjestimične oborine, te iznadprosječno toplo, posebice za vikend, javlja HRT.

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, povremeno s kišom. Puhat će povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između 3 i 6 °C.

Podjednako relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, i pritom u početku oblačno s kišom, a poslijepodne djelomično razvedravanje sa zapada.

U noći i prijepodne u gorju većinom oblačno s kišom, mjestimice susnježicom i snijegom, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača. Poslijepodne prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Na sjevernom Jadranu uglavnom suho i djelomice sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prijepodne promjenljivo, mjestimice s kišom, a poslijepodne većinom suho, uz više sunčana vremena. Uz obalu će ujutro puhati do umjerena bura, a tijekom dana sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka uz obalu 8 do 10, u unutrašnjosti i oko 6, a najviša 10 do 13, u unutrašnjosti 8 do 10 °C.

Na jugu Hrvatske promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka ujutro od 7 do 10 °C, a poslijepodne izmeđi 9 i 13 °C.

U srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano, a krajem dana i u noći na četvrtak prolazno naoblačenje s kišom, a u gorju i snijegom. Od četvrtka djelomice sunčano i toplije. U petak u gorskim krajevima može pasti i malo kiše, a u nedjelju novo naoblačenje s kišom.

Na moru u srijedu djelomice sunčano. Krajem dana naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom dijelu, tijekom noći na četvrtak proširit će se duž većeg dijela obale. Od četvrtka do subote djelomice sunčano, ali na sjevernom dijelu ponegdje uz malo kiše. U nedjelju jače naoblačenje s kišom duž cijele obale.U srijedu će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, zatim u četvrtak sjeverozapadnjak, a u petak će zapuhati umjereno i jako, prema otvorenom moru i olujno jugo.

Prošlogodišnjeg se juga i bure, te kiše, snijega i drugih meteoroloških pojava možete prisjetiti i u internetskom Meteo kutku HRT-a, u kojem možete saznati i trenutačnu prognozu za prvu polovinu 2018. godine.

HRT/DHMZ