Pripremite zimsku odjeću: Stigla je promjena vremena, poslijepodne nas očekuje i snijeg

Foto: N. Mraović

Tijekom jutra će biti oblačno i kišovito vrijeme, a na sjeverozapadu zemlje i u gorju će prema sredini dana kiša postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Do toga će najprije doći u gorju, u Međimurju i Hrvatskom zagorju, javlja Dnevnik.hr.

Na Jadranu bi tijekom jutra moglo biti obilnije kiše, ali i izraženijeg grmljavinskog nevremena, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije. Na kopnu će zapuhati sjeverac, dok će na moru još uvijek puhati jako jugo, a u gorju jugozapadnjak. Temperatura će u unutrašnjosti iznositi oko dva do tri, a na Jadranu većinom između devet i 13 stupnjeva.

Nastavak ispod oglasa

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti kiše, susnježice i mokrog snijega. Temperatura može porasti i do 6-7 stupnjeva. Međutim, uz sjeveroistočnjak, koji će na mahove biti jak, bit će i hladno.

Slavoniji Baranji će kiša također poslijepodne prelaziti u susnježicu, a možda i snijeg. Puhat će sjeverac, a temperatura će biti od šest do devet stupnjeva. Ipak, navečer će biti osjetno hladnije.

I u Dalmaciji će poslijepodne prevladavati oblačno, kišovito i vjetrovito vrijeme. Također, moguća je i obilna kiša. Veći dio dana puhat će jako jugo, na sjevernom dijelu poslijepodne u okretanju na buru, a tijekom noći će se bura proširiti na cijeli Jadran.

U nastavku tjedna kopnenu Hrvatsku čeka prava zima. Bit će stabilno, suho, sunčanije, ali i dosta hladno. Ujutro je na kopnu moguća magla koja se mjestimice može dulje zadržati. Potom će biti i sunca, no temperatura neće biti viša od četiri ili pet stupnjeva, a noću će isto toliko ići i u minus.

Na Jadranu će u nastavku tjedna biti barem djelomice sunčano, a samo u utorak u Dalmaciji može pasti malo kiše. Bura će u srijedu slabjeti pa će i dojam hladnoće u drugoj polovici tjedna svakako biti umanjen. Bit će hladnije, ali ne kao na kontinentu.

L.O.