Na jučerašnjoj Svetoj misi održanoj u crkvi Svetog križa u Perušiću bilo je svečanije nego li inače.  Članovi Župnog pastoralnog vijeća izrekli su svoje prisege i potpisali svoj petogodišnji mandat. Kako je tijekom Svete mise istaknuo perušićki župnik  vlč. Josip Štefančić, različitost kršćana od drugih odrednica je kršćanskog nauka i života.

 -Kad bi se kršćane pitalo što je cilj njihova života, vjerujem da bi za većinu odgovor bio: postati sveti. Isto tako, kad bi se pripadnike drugih vjeroispovijesti pitalo kakvi su kršćani, trebali bi odgovoriti: totalno drukčiji od drugih. Upravo ova naša drugačijost od svijeta, naša različitost od svijeta u kojem živimo i jesmo treba biti naša svakodnevna oznaka. Jer mi smo djeca nebeskoga Oca, koji je drugačiji u svemu što možemo pojmiti i njegova logika nadilazi ovaj svijet. No, nije uvijek tako. Treba se mnogo u životu truditi, imati mnogo ljubavi prema Bogu da bi se postigla ona drugačijost, ona svetost na koju smo pozvani. Put je to uzak, ali put koji vodi u život, koji daje obećanje koje će biti ispunjeno, ističe vlč. Štefančić.

Pastoralno vijeće je savjetodavno tijelo svake župe. U njegovu radu sudjeluju vjernici koji se na ovaj način  stavljaju u službu svoje Župe i župljana, pomažu župniku u pripremama i realizaciji različitih aktivnosti, svetkovina, humanitarnih aktivnosti i sl.

L.O.