U gradskoj upravi Novalja održan je vrlo važan sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Gordana Vuković, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, izvršni direktor za opće poslove Jadrolinije Mladen Koturović, izvršni direktor za komercijalne i operativne poslove Zvonimir Matić i rukovoditelj Službe operative linija Damir Oparov.

Nakon elaboriranja izvrsnih turističkih rezultata o sezoni 2021. razgovaralo se uspostavljanju nacionalne katamaranske linije Rijeka – Rab – Novalja – Zadar i međunarodne brzobrodske linije Ancona –Zadar. Na ovaj način bi se Novalja dodatno povezala s domaćim i inozemnim destinacijama.

Sve značajnija ulaganja u objekte i infrastrukturu bili su razlogzi razgovora o mogućoj izgradnji višenamjenskog objekta na Žigljenu. Osvrt na protekle mjesece i pregled trenutnog stanja turističke sezone podijelio je sa sudionicima sastanka gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, istaknuvši suradnju Jadrolinije i Grada Novalje kao jedan od ključnih elementa u organizaciji turističke sezone.

Voditeljica odsjeka za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Novalja Gordana Vuković je u svojem izlaganju predstavila idejno rješenje izgradnje višenamjenskog objekta na trajektnom pristaništu Žigljen. Realizacijom ovog projekta trajektno pristanište Žigljen dobilo bi mnoge popratne sadržaje neophodne jednom pristaništu čiji promet raste već dulji niz godina.

L. O.