Pritvoren rabijatni Otočanin

Na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je protekloga vikenda jedno kazneno djelo, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom iz Otočca, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda. Sumnjiči se da je u četvrtak, 15. studenog, u obiteljskoj kući fizički napao 76-godišnjakinju, te joj nanio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

-u subotu, 17. studenog u 17.10 sati na županijskoj cesti broj 59116, u mjestu Sveti Rok, Općina Lovinac, kada je 26-godišnjak iz Svetog Roka, upravljajući motociklom gospićke registracijske oznake, prilikom skretanja ulijevo zastrugao nogarom po asfaltu, izgubio nadzor nad motociklom i pao. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Sušak.

-u nedjelju, 18. studenog u 4.40 sati na državnoj cesti broj 429, u mjestu Jezerce, Općina Plitvička Jezera, kada je 22-godišnjak s područja Čakovca, upravljajući osobnim automobilom, na trenutak zaspao i izgubio nadzor nad vozilom, te sletio van kolnika. Vozač je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok je 31-godišnji suvozač s područja Medulina lakše ozlijeđen.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo (1.95 g/kg) kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina. Najveća utvrđena brzina kretanja od 200 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 27-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

PULS/L. O.